Az összehajtható iPhone-on dolgoznak az Apple Vision Pro fontosabb emberei?

TECH HÍREK – Az Apple átirányította a fejlesztőket egy másik termékére, de eközben azt is hallani, hogy a fejlesztés nem áll le.

 

Régebben volt egy olyan pletyka, miszerint az Apple leállította az összehajtható iPhone fejlesztését, mert a kijelző élettartamával kapcsolatban aggodalmak merültek fel. Most azt halljuk, hogy az amerikai techóriás aktívan dolgozik a készüléken, amire még az Apple Vision Pro csapatából is átirányították annak néhány fontosabb fejlesztőjét. A cél kissé merész: az Apple állítólag 50 millió összehajtható iPhone-t szeretne legyártani…

Egy névtelen illető, aki állítólag ismeri az Apple belsős terveit, azt állította az Alpha Biznek, hogy a cupertinói vállalat igenis dolgozik az összecsukható iPhone-on, amelynek még a megjelenési dátumát is előrejelzte. Szerinte ha a szituációban semmilyen változás nem következik be, az új iPhone modell valamikor 2026 szeptemberétől lesz megvásárolható, így az iPhone 18-cal együtt juthat el a boltokba az új formátumú készülék.

Ha már Apple Vision Pro, erről a minap írtuk a Bloombergnél dolgozó Mark Gurman állítására alapozva, hogy kb. másfél évre vagyunk a készülék újabb modelljének megjelenésétől. Ezt követheti tehát az összehajtható iPhone, amelyből nem hogy egy, hanem kapásból két prototípus is elkészülhetett, de továbbra is az élettartama kapcsán aggódik a cég iránta. A magas ár itt is problémás lehet. (Az Apple Vision Pro ennél drágábban kapható, ott nem volt az?)

Ehhez képest tényleg meredek, hogy az Apple 50 millió összehajtható iPhone-t akar a boltokban látni. Ezek a tervek gyorsan dugába dőlhetnek, ha a fejlesztés során újabb akadályok keletkeznek. Mivel a Samsung az amerikai védelmi minisztériumtól megkapta az MIL-STD 810G értékelést a 7″-os, összehajtható kijelzőjére, talán emiatt az Apple-nek nem kell aggódnia, hanem inkább a profittermelés lehet a kérdőjeles: hogyan tudja a cég drágán eladni ezt a modellt, miközben borsos felárat kér az iPhone 15 Pro Maxért?

Emiatt az Apple szituációja még érdekes lehet.

Forrás: WCCFTech, Alpha Biz

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)