Blade Runner 2099: kiderült, ki a rendező; mindjárt pörögnek a kamerák!

MOZI HÍREK – Jonathan van Tulleken rendezi a Prime Video Blade Runner 2099 munkacímet viselő sorozat első két epizódját.

 

 

A Prime Video készül visszatérni a Blade Runner-univerzumba: a Deadline értesülései szerint a streaming platform áprilisban szeretné leforgatni a Blade Runner 2099 első epizódjait. A készülő tévésorozat az említett univerzum jövőjében játszódik majd. A projekt eseményei évtizedekkel azután történnek, amit a közönség a Blade Runner 2049-ben láthatott. Minden idők egyik legkedveltebb sci-fi franchise-a tér vissza, ha az új sorozat forgatását valóban elkezdik tavasszal. Arról, hogy mi fog történni a Prime Video készülő sorozatában, egyelőre nem árultak el részleteket.

Jeremy Podeswa, aki a Trónok harca több epizódjának, valamint a Station Eleven néhány epizódjának rendezőjeként ismert, korábban már a Blade Runner 2099 első két epizódjának rendezését is vállalta.

Időzítési problémák miatt azonban a rendező kénytelen volt visszalépni a projektből. Így Jonathan van Tulleken ülhetett a rendezői székbe a Blade Runner 2099 első epizódjaiban. Mielőtt a Blade Runner-univerzum felé vette volna az irányt, Jonathan van Tulleken rendezte a Hulu és az FX számára a Shōgun két epizódját.

Az új Blade Runner cselekményére vonatkozó történet részleteit jelenleg titokban tartják. A Prime Video nem akar sokat elárulni a közelgő folytatásról. A franchise-hoz kapcsolódó legutóbbi mozifilm a Blade Runner 2049 volt, amely K-t (Ryan Gosling) követte nyomon, amint megpróbál minél több információt megtudni a múltjáról. A Denis Villeneuve által rendezett folytatásban Harrison Ford is visszatért Deckard Shaw szerepében. A színész először az eredeti filmben alakította a karaktert. A Blade Runner 2099 szereplőgárdáját egyelőre nem jelentették be. Ám az a tény, hogy a projektek különböző időszakokban játszódnak, arra utal, hogy új karakterekkel bővül a franchise.

 

Ki áll a Blade Runner 2099 mögött?

 

Ridley Scott, aki 1982-ben az első Blade Runner-filmet rendezte, executive producerként kapcsolódik a projekthez. Míg Silka Luisa íróként, showrunnerként és executive producerként dolgozik rajta. Michael Green, aki Villeneuve folytatásának egyik írója volt, szintén executive producerként kapcsolódik a készülő sorozathoz. Ám nem ő írja majd az új történet epizódjait. Hogy milyen új rejtélyek kerülnek elő a Blade Runner-univerzumból, majd az idő eldönti. A Prime Video tévésorozata hosszú fejlesztési folyamat után idén indul el.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu