Mass Effect 4: egy faj jelentősen beindíthatná a történetet!

A Mass Effect új része átvehetne valamit a trilógiából, így néhány érdekes téma is felbukkanhatna a BioWare játékában.

 

A Mass Effect első három részében talán kivételes faj volt a geth. Ez egy mesterséges intelligencia faj, amit szerves lények, a quarianok hoztak létre. Csakhogy a geth fellázadt az alkotói ellen, és ezért rosszfiú szerepet kapott az első Mass Effectben. A második részben viszont fordult a kocka, amikor közülük Legion csatlakozott a főhős(nő), Shepard csapatához. A harmadik részben már önálló, intelligens életformaként is kezelhetjük őket.

Viszont az egyetlen olyan befejezés, ahol Shepard nem hal meg (Destruction), az összes szintetikus dolog halálával jár, így hiába tesz meg mindent a főszereplő a geth megmentése érdekében, nekik is befellegzett. Nem is volt pozitív fogadtatása ennek a befejezésnek, az indoklás pedig az volt, hogy a Star Child szerint szerves és szintetikus lények soha nem létezhetnek egymás mellett, holott a Mass Effect 3 ennek ellenkezőjét bizonyította (Tali és Legion között békét lehet teremteni, ha ügyesen járunk el a két faj érdekében).

A geth emiatt a trilógia egyik legerősebb narratív része lett, ugyanis ez a faj képes minden életformát elfogadni. A geth arra kényszeríti Shepardot (és így a játékost is), hogy megfontolja, hogy egy gép is képes lehet-e életre, amit megérdemelne még akkor is, ha az emberek ezt nem tudják megérteni. Ezt a témát a Mass Effect 2 és 3 több küldetés során is érzékelheti, és a geth-quarian háborúban bontakozik ki a trilógia harmadik részében. Ha Shepard nem hanyagolta el az ügyet, a geth segít a quarianoknak Rannoch átköltöztetésében.

A pusztító (Destroy) Mass Effect 3 befejezéssel a téma, a lehetséges geth karakterek és kultúrájuk odaveszne, és nem tudnának segíteni a galaxis újraépítésében. De nem a hivatalosan elfogadott (kánon) befejezés, így a geth innovatív, kiszámíthatatlan módon nyújthatna segítő kezet. (Vagy bájtokat?)

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)