Már készülhet az Elden Ring 2?! Hidetaka Miyazaki válaszol

Hidetaka Miyazaki rendező az Elden Ringről és a közelgő DLC-kről beszélgetve elárulta, hogy jelenleg nem tervezik az Elden Ring 2-t.

 

 

Az Elden Ring rendezője, Hidetaka Miyazaki  szerint a fejlesztő FromSoftware jelenleg nem tervez egy Elden Ring 2-t. A Bloodborne-t és a Dark Souls-sorozatot is jegyző csapat legújabb fantasy akciójátéka 2022-ben jelent meg. Azonnal hatalmas sikert aratott.

Az Elden Ring méltó volt elődeihez a játékmenet, a sötét és titokzatos történet és a FromSoftware és Miyazaki védjegyévé vált nehézségi szint tekintetében.

Az IGN-nek adott interjúban Miyazaki elmondta, hogy a FromSoftware jelenleg nem tervezi az Elden Ring folytatásának fejlesztését. Nem zárta ki teljesen az Elden Ring 2 ötletét, mondván, hogy „nem akarjuk azt mondani, hogy ez egyelőre az Elden Ring-saga vége”. Kijelentette azonban, hogy „jelenleg nem tervezünk második DLC-t vagy folytatást”. Ehelyett, magyarázta Miyazaki, a csapat nyitva hagyja a folytatás lehetőségét, ha egy jó ötlet adódik. Ugyanakkor aktívan nem dolgozik rajta.

 

Nincs Elden Ring 2, de új DLC-k azért még jöhetnek?

 

Ez a hír valószínűleg csalódást fog okozni azoknak a rajongóknak, akik egy újabb bejegyzésben reménykedtek a közeljövőben. Igaz, azzal zárta mondandóját, hogy „lehet, hogy lesz valami a jövőben”. Ám egyértelművé tette, hogy erre nem mostanában kerül sor. Egyelőre az az Elden Ring rajongóinak meg kell nézniük néhány más nagyszerű játékot. Illetve, el kell kötelezniük magukat, hogy a legtöbbet hozzák ki a Shadow of the Erdtree-ből, amikor júniusban megjelenik.

Habár Miyazaki egyértelműen megpróbálja mérsékelni a rajongók elvárásait, a folytatásban reménykedőknek valószínűleg nem kell teljesen kétségbeesniük.

Egyértelműen kijelentette, hogy több tartalom is létrejöhet, ha a megfelelő ötlet adódik. Továbbá, az tény, hogy a FromSoftware mostantól az Elden Ring IP tulajdonosa. Ugyanis nemrég megvásárolta a teljes jogokat a kiadó Bandai Namcótól. Ez arra utal, hogy a cég vezetése szeretné, ha a jövőben is lenne lehetőség a franchise folytatására. Ha mást nem is, az IP birtoklása azt jelenti, hogy a fejlesztőnek nagyobb anyagi ösztönzője van arra, hogy a későbbiekben folytatást adjon ki.

Ipari megfigyelők szerint az Elden Ring 2 nagyobb és jobb lehet, mint az eredeti. (Még ha nem is kell annak lennie a sikerhez.) Bizonyára rengeteg rajongó várja, hogy beváltsa ezeket az elvárásokat. Miyazaki nyilatkozata némileg csillapíthatja ezeket a reményeket. Ám a tágabb összefüggéseket figyelembe véve a játékosoknak még nem kellene teljesen feladniuk a reményt.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu