Final Fantasy VII Rebirth: az egyik grafikus mód hibás, a másik stabil [VIDEO]

A Square Enix játékának embargója befejeződött, így sokan már a teljes játékot tesztelték, így annak teljesítményéről is beszámolhatnak a publikációk.

 

A játék az Unreal Engine 4-et használja, és bár kifinomultnak mondhatjuk, a Digital Foundry lent beágyazott elemzése szerint nem eléggé konzisztens az assetek és a megvilágítás minőségében. A Final Fantasy VII Rebirth-öt ezért valamelyest visszafogja az Epic Games korosodó technológiája (már hosszú ideje elérhető az Unreal Engine 5).

Két grafikus mód áll a rendelkezésünkre a teljes játékban is. A Performance mód alacsonyabbra veszi a felbontást, de igyekszik 60 FPS frame rate-en futtatni a Final Fantasy VII Rebirth-öt, míg a Quality mód nagyobb felbontás mellet 30 FPS-en futtatja a jövő héten érkező játékot. A Digital Foundry szerint a Performance mód natív felbontéása kb. 1152p, de másképp érzékelhettük ezt a demóban a rossz felskálázás miatt. Ezen módosított közben a Square Enix, ugyanis a legközelebbi pixel duplázására fókuszáló technikát alkalmaz, talán nem valami jól. A frame rate nem tud stabilan 60 FPS körül maradni, ugyanis a nagyobb harcok esetében, továbbá ha sok NPC van körülöttünk, 50 körüli értékre csökken.

A Quality módban a világ részletesebb, és a natív 4K felbontáshoz közel van, de néhány esetben a natív felbontás 1440p körüli értékre csökkenhet. A felskálázásos problémák itt nem tapasztalhatóak, és a legtöbb esetben stabilan tartja a 30 FPS-t. Nagyon ritkán látni azt, ha 29 FPS-re csökken! A Digital Foundry szerint a kameramozgások során nincs mozgáselmosás (motion blur), ami kissé rondán festhet.

Mivel a Final Fantasy VII Rebirth nem egy olyan frenetikus hack’n’slash mint például a Devil May Cry V, a 30 FPS talán jobb választás lesz, hiszen stabilabb, szebb élményt biztosít. Emiatt talán javasolt a Performance mód helyett a Quality-t választani, mert nem lesz annyira zavaró. A játék megjelenése február 29-én esedékes PlayStation 5-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu