Metroid Prime 4: Samus még idén visszatér?

A régóta várt Metroid Prime 4-gyel kapcsolatban optimista pletykákat hallani.

 

A Metroid Prime negyedik fő része (mert több spinoff is volt, például a Metroid Prime Pinball, ha valaki flipperezni szeretne…) hivatalosan évek óta teljesen néma. Semmit nem közöl róla a Nintendo, és a Retro Studios is hallgat, holott ők álltak az első három fő rész mögött. Ez nem adhat sok bizalomra okot, ugyanis ilyen esetben általában fejlesztési pokol szokott lenni. Ez Samus Aranra is vonatkozik, hiszen eredetileg a Bandai Namco volt a fejlesztő, mielőtt átvándorolt volna a Retrohoz a projekt…

Egy Giant Bomb podcast során a jól ismert bennfentes, Jeff Grubb beszélt a Metroid Prime 4-ről egy olyan forrása alapján, aki a hivatalos bejelentés előtt az Epic Mickey Rebrushedról is tájékoztatta őt. (Erről a játékról a tegnapi hírekben szó esett.) Szerinte a Metroid Prime következő epizódja 2024 során meg fog jelenni, és bár még mindig van lehetőség a tervek módosulására, a bemutatás hamarosan megtörténet, ugyanis a Nintendo májusra szeretné, ha elkészülnének az assetek, hogy ezeket a következő, hagyományosnak mondható Nintendo Directen felhasználják.

Tehát a Nintendo a júniusra pletykált Nintendo Directen számolhat be a Metroid Prime 4-ről, amelynek játéktesztelése a korábbi pletykák szerint már tavaly március óta, azaz közel egy éve tarthat. Decemberben azt hallottuk, hogy belsőleg elhalasztották a játékot, ugyanis a jelenetek minősége átlag alatti volt, és továbbra is az eredeti Nintendo Switchre készül. Ha ez valóban így van, a nemsokára 7 évessé idősödő Nintendo Switch egyik utolsó nagy dobása lehet 2024 második felében Samus új 3D-s (!) kalandja. Mivel az év második felére tényleg üresnek hat jelenleg a nagy N menetrendje, valamit lépnie kell a japán cégnek, mert nem mondtak olyat, amit a Sony (nem terveznek az áprilistól kezdődő üzleti évre nagyobb megjelenéseket).

Mindez még nem hivatalos információ, úgyhogy csak pletykákról van szó.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu