A vártnál is népszerűbb a Bob Marley One Love

MOZI HÍREK – Nem lehet oka panaszra a Paramount stúdiónak, mert új produkciója eddig masszív 80 millió dollárt hozott. A Bob Marley One Love ezzel kategóriája – életrajzi film híres zenészről – egyik legsikeresebbje az utóbbi időben, megelőzi az Elvist és az Elton Johnról szóló Rocketmant, és csupán második a Bohém rapszódia mögött. Azt talán mondani sem kell, hogy Marley szülőhazájában, Jamaicában a film jelenleg minden idők legparádésabb látogatottsági mutatóit produkálja.

 

Közben a People magazin utánajárt, a nézők miért tartják olyan hitelesnek és részletgazdagnak a filmet. Sokaknak feltűnt például, hogy abban a jelenetben, amikor Marley-ra fegyveres bérgyilkosok törnek rá otthonában, éppen grapefruittal zsonglőrködik. Felmerült a kérdés, vajon honnan jött az ötlet, hogy Marley vicces mutatványt ad elő, amikor meg akarják ölni – nos, onnan, hogy valóban így történt. Az információt Neville Garrick, a zenész művészeti vezetője és közeli barátja szolgáltatta, aki ott volt azon a csaknem végzetes estén, és a filmnek történész szakértője lett. „Amikor erre a jelenetre készültünk, megkérdeztem: oké, de mit csinált Bob abban a bizonyos pillanatban? – emlékszik vissza Kingley Ben-Adir, a film címszereplője. – Legyünk autentikusak, mondtam, mert ez már történelem. Ekkor említette Neville ezt a grapefruitos dolgot. Ezek olyan apró valóságmorzsák, amiket csak olyan embertől kaphatunk, aki részese volt az eseményeknek.”

A társadalmi megbékélést szorgalmazó Marleyt a politikai ellenfelei akarták megöletni 1976 december 3-án. A házat megrohamozó hét merénylő tüzet nyitott az ott tartózkodókra, mellkason és karon lőtték Marley-t, fejbe a feleségét, Ritát a kocsifelhajtón, megsebesült a menedzsere, Don Taylor és az együttes egyik munkatársa, Louis Griffits is. Csodával határos módon mindenki túlélte a támadást, és két nappal később a lábadozó Marley megtartotta történelmi jelentőségű koncertjét, amely köré a film cselekménye szerveződik.

Forrás: UIP

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu