iPhone 16 Pro/Pro Max: ugye nem ilyen hátsó kamerás dudorral érkeznek?

TECH HÍREK – Az Apple idén őszre tervezett két csúcstelefonjának prototípusa felettébb szokatlan látvánnyal rendelkezik.

 

Bevált szokás a cupertinói techóriás részéről, hogy a tömeggyártás megkezdése előtt több tervezési prototípus születik. Csakhogy egy bennfentes szerint az Apple jelenleg az egyik legabszurdabb hátsó kamerás dudornál jár az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max tesztelése során. Úgy néz ki, mintha egy háromszögű villanyborotva elejét látnánk az Apple csúcsmobiljainak a hátoldalán. Bár lehet azt mondani, hogy idővel meg tudjuk szokni a kinézetet, azért ez tényleg elképesztően fura látvány.

A Majin Bu néven futó bennfentes több, névtelenségbe burkolózó forrása alapján állítja azt, hogy háromszögletes kameradudor lesz az iPhone idei két drágább modelljén. Szerinte azért erre eshetett az Apple választása, hogy a jövőbeli zászlóshajó telefonokba több kamerát tudjon tenni, vagy ha azokat nem is, legalább olyan szenzorokat, amelyek méretben az előző modelleknél nagyobbak lehetnek.

Az iPhone 16 Pro-ban tetraprizmás telefotó lencsét használhat az Apple, míg az iPhone 16 Pro Max az elsődleges kamerában válhat sokkal erősebbé a tizenötös csúcsmodellnél. A Sony Exmor IMX903-asát használhatja, ami kicsivel nagyobb az IMX803-asnál (1/1,14″), és például a kétrétegű tranzisztorokat is támogatni fogja. A maximális felbontás állítólag továbbra is 48 megapixel lesz, de a fizikai méretnövekedés miatt az Apple feltehetőleg kényszerből kellett, hogy módosítsa a hátsó modult.

Majin Bu korábban azt mondta, hogy az iPhone 16-ot a pletykák szerint egy előlapi lyukkamerás kivágással tesztelték, de valószínűleg ezt a koncepciót elvetették, és talán ugyanígy járnak ezzel a háromszöges hátsó dudorral is. De mindez persze még nem hivatalos, ugyanis az iPhone 16 még nincs tömeggyártás alatt. Erre a nyár folyamán, talán a WWDC alatt kanyarodik rá az Apple, hogy az őszi megjelenésre mind a négy modellből legyen elegendő készlet.

Csak aztán nehogy ez a dudor maradjon a telefon hátoldalán, mert nem tűnik valami esztétikusnak.

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu