Michael Pachter: a Microsoft nem a konzolpiacon akar győzedelmeskedni! [VIDEO]

Michael Pachter,  Wedbush Securities népszerű elemzője szerint szűk látókörre vall, ha csak a konzolos piacot vesszük figyelembe.

 

Michael Pachter a legújabb Pachter Factoron beszélt arról, hogy a Microsoft a játékipari versenyt akarja megnyerni, NEM csak a konzolos versenyt. Megtehetné a cég, hogy a konzolokat veszteségesen adja el (van miből), hanem inkább a felvásárolt cégek tartalmait tolják, hogy az Xbox Game Pass-előfizetők száma el tudja érni a 250 millió főt, de addig még nagyon hosszú utat kell megtennie a redmondi techóriásnak…

„Azt hiszem, az Xbox Game Pass fejlesztése és népszerűsítése mindig is annak elismerése volt, hogy az Xbox egy platform, és nem feltétlenül egy eszköz, amire szükséged van. Szerintem a Microsoft tökéletesen boldog lesz egy olyan jövőben, ahol nincsenek konzolok, és mindenkinek van egy buta terminálja, amely az internethez, a felhőhöz csatlakozik, és streameli az összes játékát. A Game Pass a hosszú távú tervük, és szerintem a Microsoft már nagyon korán felismerte, hogy a jövő a felhő, és ha nem kell konzolt eladni, akkor a megszólítható piac a 200-300 millió konzoltulajdonosról 3-4 milliárd játékost elérő emberre nő. Ez a végcéljuk hasonlóan ahhoz, ahogy a Netflix is azt kérdezte, hogy „hányan néznek tévét?”, és a válasz 4 vagy 5 milliárd ember, tehát a Netflixnek most 260 millióan vannak. Úgy gondolom, hogy ők (Satya Nadella, az építész és Phil Spencer, a stratégiát végrehajtó tábornok) megpróbálnak 250 millió Game Pass-előfizetőt szerezni konzol nélkül.

Van bármi, amit a Microsoft tehet, hogy visszanyerje pozícióját ebben a generációban? Persze, törölheti a Game Passt és csökkentheti az Xbox árát. Ha ezt tennék, ha az Xbox 200 dollár lenne, és azt mondanák minden Game Pass-tagnak, hogy 20 dollárért adunk egy Xboxot, mert már kifizetted a Game Passt, és egyébként is, ha Xboxot veszel, minden first-party játékunkat ingyen megkapod, akkor úgy megelőznék a Sony-t, mintha ők megálltak volna. Csak pénzt veszítenének, de megtehetnék. Ha a Microsoft meg akarná nyerni a generációt, akkor megnyerné a generációt. Nem ez az, amivel próbálkoznak. Úgy próbálják megnyerni a játékbizniszt, hogy 3 milliárd embernek kínálnak játékokat, nem pedig 300 millió embernek. Ez a végcéljuk, és hogy őszinte legyek, a Game Pass úgy fog működni, hogy az ár havi 15 dollárról 10-re csökken, majd 5 dollárra, reklámtámogatással. Minden alkalommal, amikor betöltesz egy játékot, meg kell nézned egy reklámot. Az emberek ezt ki fogják bírni, a Microsoft pedig rengeteg pénzt fog keresni. Több ember fog játszani, és kevesebbet fognak fizetni a kiváltságért, szóval szerintem ők nyertek. Csak a konzolgenerációt nem ők nyerik.

Most már minden más tartalom is megvan. Megkapod a Hellblade 2-t, megkapod a The Outer Worlds 2-t, megkapod a The Elder Scrolls 6-ot egy napon, megkapod a teljes Call of Duty katalógust, megkapod a World of Warcraftot a Game Pass részeként. Igen, el fogják érni a 200 millió előfizetőt, úgyhogy szerintem abszolút zseniálisan végzik a dolgukat. Szerintem a játékosok azon felfogása, hogy vesztettek a Sony-val szemben, egyszerűen téves. Vesztettek a konzolcsatában. Ha ez az, amivel mérik az értéküket, hogy több konzolt kell eladniuk, különben sz_rok, akkor nagyszerű. Ha az a kérdés, hogy ki lesz nyereségesebb, akkor a Microsoft, akár tízszer vagy szászor nyereségesebb!”, mondta Pachter.

Nadella több mint hat éve azt mondta, hogy a Game Pass a videojátékos Netflix kell, hogy legyen, de még mindig messze vannak ettől a kb. 34 millió előfizetőjükkel, amibe a korábban az Xbox Live Gold néven futó Xbox Game Pass Core-tagokat is beleszámolták. Az Activision Blizzard játékkínálata még tolhat a szekeren, és ennek első címe a március 28-án a szolgáltatásra érkező Diablo IV lesz…

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu