Új Xbox Series X modellt tervez piacra dobni a Microsoft?

Nem csak a konzol színe változna meg, hanem egyes belsőségei is módosulhatnak a pletykák szerint.

 

Az Xbox Series S fehér, az Xbox Series X pedig fekete színben rajtolt el 2020 novemberében. Tavaly viszont a redmondi cég elkezdte ennek fordítottját, ugyanis a Microsoft kiadott egy fekete színű Xbox Series S-t. Ebből logikusan következhetnénk arra, hogy jön a fehér Xbox Series X. Nos, erről egy új pletyka bukkant fel az Exputeren, és a site állítólag bizalmas információkkal rendelkező forrásaira építve számolt be a hófehér erősebb Xboxról.

Régebben mi is írtunk arról, hogy az Xbox Series X-ből egy digitális modell készülhet. A pletyka szerint a fehér verzióból a Microsoft ki fogja spórolni a Blu-ray meghajtót, és ez a konzol valamikor júniusban, esetleg júliusban fog megjelenni, de nem kizárt a halasztás. Más módosításról is hallani: egy jobb hűtőborda lesz az újabb Xbox Series X modellben, és a Nexus socket is jobb lesz. Mivel nem lesz optikai meghajtó ebben a konzolban, olcsóbb lesz, és a PlayStation 5 árazását látva valószínűleg 50 dollár (~20 ezer forint) lesz a különbség a két modell között. Ennél nagyobb árkedvezmény is lehet, ugyanis az Exputer 50-100 dollár közötti különbségről számolt be.

Az Exputer megbízhatónak tekinthető, ugyanis a Forza Motorsport megjelenési dátumát pontosan közölte, így az Xboxos témákban jó forrásokkal rendelkezik a publikáció. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a Microsoft gyakran ad ki hardveres frissítéseket és eltérő modelleket, így emiatt is van potenciál az Xbox Series X fehér színű, Blu-ray meghajtón spóroló verziójában.

Szóval mindez nem hivatalos, ám ha valóban készül egy ilyen konzol, akkor emiatt is joggal gondolhatjuk, hogy a Microsoft lassan elkezdi ritkítani a játékainak lemezes kiadásait, és a redmondi cég bevallottan a fogyasztók igényeit követi. Legalábbis ezt mondta Phil Spencer, az Xbox-vezér nemrég (és erről szó volt a hírekben is).

Forrás: WCCFTech, Exputer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu