Szokatlan javaslattal rukkolt elő a Malwarebytes!

TECH HÍREK – Ha nincsen kivel eltölteni az ágyban az időt, marad valamilyen játékszer. Ez viszont virtuális fertőzéshez is vezethet, ugyanis a kiberbűnözők minden lehetséges utat bejárnak ahhoz, hogy eltulajdonítsák mások nehezen összekuporgatott vagyonát. Akár egy vibrátoron keresztül is. Leírni is szokatlan, de kiber-szexuális fertőzésekről kell beszámolnunk!

 

A Redditen egy felhasználó arról számolt be egy, azóta már törölt posztban, hogy a Malwarebytes appjuk malware-t blokkolt, ami épp telepíteni próbálta önmagát. Igen ám, de a felhasználó egy USB-portra csatlakoztatta a vibrátort, hogy az feltöltődjön, és ezen keresztül próbált a kártékony program feljutni a számítógépre! Itt nem fogunk részletekbe menni, hogy milyen típusú készülékről van szó, de a gyártó, a Spencer weboldalán több mint 150 értékelésből közel öt csillagos értékelése van a terméknek, így többen is érintettek lehetnek abban, hogy kártákony program jusson el az örömszerzés után egy PC-re.

A malware neve Lumma, és ez adatlopásra specializálódott. A belépési adatainkat, a crypto pénztárcánk adatait, és a kétlépcsős hitelesítési (2FA-s) adatainkat képes ellopni. A Malwarebytes annyira komolyan gondolja, hogy egy blogposztban a támadás technikai részleteit is közölte, és még a vibrátor gyártóját is felkereste. Vajon mi szükség van egy vibrátorban az USB által hozzáférhető memóriára?

A legjobb megoldás az, ha nem a számítógépünkre vagy laptopunkra kötjük a készüléket, hanem egyszerűen egy konnektorba dugjuk, mert onnan is kapja az áramot. A másik alternatíva az USB-s gumi. Igen, van ilyen, és ez megakadályozza az adatmozgást, és csak energiafelvételt tesz lehetővé a porton keresztül. Ha nyilvános töltőállomáson kényszerülünk tölteni valamilyen készüléket, ott ez kifejezetten hasznos megoldás lehet.

Mi ebből a tanulság? A technológia fejlődésével a felnőtt játékszerek is tartják a lépést (ezért van USB-port), bármilyen fura ezt elképzelni is.

Forrás: PCGamer, Malwarebytes

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu