Elhunyt Torijama Akira, a Dragon Ball alkotója

MOZI HÍREK – Nemrég érkezett a szomorú hír, hogy 68 éves korában elhunyt Torijama Akira, a Dragon Ball legendás alkotója.

 

 

A legnehezebb szívvel jelentjük be, hogy Torijama Akira, a Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball Super, a Sand Land és még sok más alkotója 68 éves korában elhunyt. Torijama befolyását az anime médiumra nem lehet eléggé hangsúlyozni. Kitalált univerzumai számos történetet segítettek összekovácsolni, mind a Z-harcosok, mind pedig az anime világának egészét tekintve.

Egyelőre a Dragon Ball hivatalos honlapja adott ki egy közleményt Torijama halálával kapcsolatban.

Torijama Akira 1955-ben született Nagoyában, Aichiban, Japánban. Ő mutatta be először a világnak a Dragon Ballt 1984-ben. Goku és barátainak története minden idők egyik legnagyobb anime sikersztorija lett. Torijama mind a mai napig dolgozott a franchise-on. A manga mellett a legutóbbi filmen, a Dragon Ball Super: Super Hero-n is. A halálával kapcsolatos levelet a hivatalos Dragon Ball weboldalon osztották meg, íme egy részlet belőle:

„Mély szomorúsággal tudatjuk veletek, hogy a manga alkotója, Torijama Akira március 1-jén akut szubdurális hematóma következtében elhunyt. Életének 68. évében járt.

Mélységes sajnálatunkat fejezzük ki, hogy még számos művön dolgozott nagy lelkesedéssel, amelyek befejezetlenül maradtak. Emellett még sok mindent el tudott volna érni. Azonban számos manga címet és műalkotást hagyott a világra. Hála a világszerte oly sok ember támogatásának, több mint 45 éven át folytathatta alkotói tevékenységét.”

„Reméljük, hogy Torijama Akira egyedülálló alkotói világát még sokáig mindenki szeretni fogja.”

„E szomorú hírt hálával tudatjuk veletek, hálásak vagyunk az életében tanúsított kedvességetekért.”

A manga és anime egyik nagy mesterét rengeteg rajongója gyászolja a világ minden pontján. Gondolataink Torijama Akira családjával és barátaival vannak ebben a nehéz időszakban.

Forrás: NHK, Gizmodo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu