Összeáll az SNK és az Arika egy nem verekedős IP felújítására!

Mivel az SNK birtokában rengeteg IP van, ami nem ebben a műfajban van, nem lesz egyszerű kitalálni, hogy a kollaboráció pontosan mire vonatkozik.

 

Az SNK bejelentette, hogy egy olyan IP-hez nyúl hozzá az Arikával közösen, ami nem például a Samurai Shodown lesz. A MISK Foundation (a szaúdi koronaherceg non-profit cége) által birtokolt SNK-nak több mint 200 játékokhoz köthető tulajdona van, beleértve a Neo Geót. A cég most a régebbi IP-inek helyreállításán és beindításán dolgozik, és ennek része az, hogy összeálltak az Arikával (ők legutóbb a Tekken 8-on dolgoztak, de hozzájuk köthető például a Tetris 99, a Street Fighter EX-sorozat, a Tetris: The Grand Master játéktermi játékok, vagy például ők fejlesztették a Mega Man Network Transmissiont).

Rengeteg IP-t lehetne felsorolni, hogy mit hozhatnak el a modern közönség számára. Ikari, Psycho Soldier, Time Soldiers, Mechanized Attack, Thrash Rally, Puzzle Bobble (avagy Bust-a-Move), Windjammers, Ironclad, Metal Slug… és ezek csak azok a címek, amik játéktermi vagy Neo Geo megjelenést kaptak. A verekedős játék esetében pedig nem tisztázott, hogy akkor a beat’em up műfaj felé se keresgéljünk vagy de, mert itt is lehetne több olyan példát mondani, ami esetleg ma is sikeres lehetne (például a Spinmaster).

Akár olyan IP-ket is említhetnénk, amik Nintendo platform(ok)on is felbukkantak: Athena, Alpha Mission, Iron Tank, és nem említünk egy golf vagy baseball játékot sem, mert azoknál nem sok értelmét látjuk a modernizációnak. Viszont a verekedős műfaj miatt a Samurai Shodown, a The King of Fighters, a Fatal Fury, a The Art of Fighting, a The Last Blade, vagy például a World Heroes mind kizárható, és ezek közül a The King of Fighters, a Fatal Fury, illetve a Samurai Shodown ma is többnyire rendszeresen kap új játékokat.

Jelenleg nincs sok információnk az együttműködésről, és az SNK is azt mondta, hogy később számíthatunk további részletekre.

Forrás: Gematsu, PRTimes

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu