Final Fantasy XIV: az Xboxosok kitiltásban részesültek?

Felettébb furcsa okból jutottak el oda a játékosok, hogy ki legyenek tiltva a nemrég a Microsoft konzoljain felbukkanó MMORPG használata során, ugyanis nem valami rasszista kifejezést használtak (ha ez lett volna, akkor a téma nem fordulna meg a hírekben).

 

A Final Fantasy XIV már hosszú ideje elérhető PlayStation platformokon és PC-n, de az MMORPG eleddig nem volt Xboxon. Ezt a Square Enix és a Microsoft nemrég megoldotta, így a játékot már az Xbox Series konzolpároson is játszhatjuk, és a portot már a tavalyi Las Vegas Fan Festen bejelentették. Az Xbox kliens kicsit eltér a PlayStation és PC verziókban látottaktól. Először is kell egy Xbox Game Pass-előfizetés, másrészt pedig magára az MMO-ra is elő kell fizetni. Kicsiny kivétel az, hogy az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetők április 19-éig eérhetik a Final Fantasy XIV: Starter Editiont, ami harminc napi játékidőt biztosít, és mellette három kiegészítőt is kapnak (A Realm Reborn, Heavensward, Stormblood).

A Redditen TGB_B20kEn írt arról, hogy az Xbox kitiltotta őt azért, mert a Final Fantasy XIV-ben használt kifejezést alkalmazott. Két hónapos kitiltás azért, mert ezt írta: „free company”. Ezt a terminológiát aztán a Microsoft szolgáltatásai tévesen jelölték meg sértő tartalomként. A felhasználó ezután fellebbezést nyújtott be, de azt elutasította a redmondi cég. Egy kommentelő azt írta, hogy kapcsolatba tudni lépni egy moderátorral, és megnézik, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében.

A free company kifejezést lehetne úgy is értelmezni, hogy szabad cég, vagy szabadítsák fel a kérdéses céget. De a Final Fantasy XIV kontextusában nem ezt jelenti: a Free Company ugyanis egy játékosok által futtatott céh (guild), ami például közös chathez és lakhatáshoz biztosít hozzáférést, és az új játékosoknak így tud lehetőséget adni arra, hogy másokkal is összebarátkozhassanak. Buffok segítségével bizonyos munkák szintjét is gyorsabban meg lehet növelni. Emiatt nem tekinthető ajánlattételnek.

A Microsoft szolgáltatásairól lett kitiltva, nem pedig a játékból.

Forrás: GameRant, Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu