Képeken a digitális Xbox Series X?

Bár nem jaguár, de hófehér lesz az Xbox erősebb konzolja, amiből a pletykák szerint a Microsoft ki fogja spórolni a Blu-ray meghajtót, ami a gyártási költségek mellett a konzol árát is lejjebb nyomhatja.

 

Az Xbox Series S fehér, az Xbox Series X pedig fekete színben rajtolt el 2020 novemberében. Tavaly viszont a redmondi cég elkezdte ennek fordítottját, ugyanis a Microsoft kiadott egy fekete színű Xbox Series S-t. Ebből logikusan következhetnénk arra, hogy jön a fehér Xbox Series X. Erről egy új pletyka bukkant fel az Exputeren egy hónapja, és a site állítólag bizalmas információkkal rendelkező forrásaira építve számolt be a hófehér erősebb Xboxról. Most már képeken is látni lehet a konzolt.

Régebben mi is írtunk arról, hogy az Xbox Series X-ből egy digitális modell készülhet. A pletyka szerint a fehér verzióból a Microsoft ki fogja spórolni a Blu-ray meghajtót, és ez a konzol valamikor júniusban, esetleg júliusban fog megjelenni, de nem kizárt a halasztás. Más módosításról is hallani: egy jobb hűtőborda lesz az újabb Xbox Series X modellben, és a Nexus socket is jobb lesz. Mivel nem lesz optikai meghajtó ebben a konzolban, olcsóbb lesz, és a PlayStation 5 árazását látva valószínűleg 50 dollár (~20 ezer forint) lesz a különbség a két modell között. Ennél nagyobb árkedvezmény is lehet, ugyanis az Exputer 50-100 dollár közötti különbségről számolt be.

Az Exputer megbízhatónak tekinthető, ugyanis a Forza Motorsport megjelenési dátumát pontosan közölte, így az Xboxos témákban jó forrásokkal rendelkezik a publikáció. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a Microsoft gyakran ad ki hardveres frissítéseket és eltérő modelleket, így emiatt is van potenciál az Xbox Series X fehér színű, Blu-ray meghajtón spóroló verziójában.

Szóval mindez nem hivatalos, ám ha valóban készül egy ilyen konzol, akkor emiatt is joggal gondolhatjuk, hogy a Microsoft lassan elkezdi ritkítani a játékainak lemezes kiadásait, és a redmondi cég bevallottan a fogyasztók igényeit követi. Legalábbis ezt mondta Phil Spencer, az Xbox-vezér nemrég (és erről szó volt a hírekben is). A képek szerint ugyanazt a fehér árnyalatot kaphatjuk, amit a 2022-es Logitech reklámban alkalmaztak.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu