Már fejlesztik a következő Prince of Persia játékot, de van egy csavar!

Az Insider Gaming értesülései szerint még idén megjelenik a Rogue Prince of Persia a Steamen Early Accessben, ám ez nem egy szokványos PoP cím lesz…

 

 

Úgy tűnik, a Ubisoft továbbra is szeretné kiadni a Prince of Persia-játékokat. A múltban ezeket olyan akció-kalandjátékokként definiálták, amelyek a platformozás, a rejtvények és a harc elemeit kombinálták. Pár hónapja azonban megjelent a The Lost Crown, egy 2D-s metroidvania-klón, amit a közösség és a szaksajtó is jól fogadott. Ha tetszik a változatosság, jó hír, hogy hamarosan újabbak is érkeznek, ahogy azt alább láthatjátok.

Az Insider Gaming Tom Hendersonon keresztül arról számolt be, hogy egy új PoP játék van készülőben. Ami meglepő, hogy nem a Ubisoft egyik stúdiója fejleszti! A mű elkészítéséért felelős csapat az Evil Empire, a Motion Twin (a Dead Cells és a hozzá tartozó DLC-k szerzői) által alapított további stúdió. A népszerű újságíró által megosztott jelentés nevet, dátumot és platformokat említ.

A játék, amiről szó van, a Rogue Prince of Persia címet viseli, és 2024 végén jelenik meg a Steamen Early Accessen keresztül.

Egy roguelitről van szó, amely a közösség visszajelzései alapján folyamatos ingyenes frissítéseket kap majd. A jelek szerint ez a cím már több mint 4 éve fejlesztés alatt áll. Ugyanis a Ubisoft és az Evil Empire még a GDC 2019-en állapodott meg róla. Ez a játék szinte biztosan a Prince of Persia: The Sands of Time Remake előtt érkezik majd. Utóbbi fejlesztése állítólag már előrehaladott állapotban van.

 

További részletek az új Prince of Persia-játékról

 

Azt nem tudni, hogy a Rogue Prince of Persia mikor kerül hivatalosan bejelentésre. Annyit viszont már tudunk, hogy a művészeti stílus a francia-belga képregényeket veszi alapul.

A Dead Cells egy több mint 10 millió példányban eladott játék, amivel kapcsolatban pár hónapja jelentették be, hogy befejezik a megjelenés utáni tartalmakat, és a következő projektjeikre koncentrálnak.

A franchise előző címével kapcsolatban el kell mondani, hogy a Ubisoft ingyenes, tartalommal teli frissítéseket jelentett be. Sőt, még egy kiadatlan DLC-t is a The Lost Crownhoz. Utóbbi amúgy a megjelenés után néhány nappal a Metacriticen a sorozat második legjobb játéka lett. Azonban rossz hír, hogy nem fogyott túl jól. Hiszen a hírek szerint az első hetekben mindössze 300 ezer példányt adtak el belőle. Jövője talán fényesebb lehet.

Forrás: Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu