Már fiók nélkül is használható a ChatGPT, de még mindig korlátozásokkal!

TECH HÍREK – Az OpenAI sok szolgáltatása érhető el, de nem lehet kapásból mindent elérni regisztráció nélkül, viszont az egyik funkciót már biztosan használhatjuk anélkül, hogy ehhez egy fiókot létre kellene hozni…

 

Eléggé zavaró, kényelmetlen (és valamelyest időigényes) lehetett, amikor még a ChatGPT használatához is ugyanabban a böngészőben kellett regisztrációt kezdeményezni. Az OpenAI viszont ezen egyszerűsíteni akar, ugyanis legalábbis a chatbot használatához a cég nem fog követelni fiókhasználatot. A többi termékükhöz viszont még mindig szükséges a regisztráció, és erről az OpenAI több felületén is beszámolt. A cég weboldalán, illetve egy tweetben is megerősítette, hogy a ChatGPT-használat mostantól nem igényel fiókot, és az indoklás szerint több országban beveti több mint 100 millió felhasználó hétről-hétre.

„Küldetésünk lényege, hogy az olyan eszközöket, mint a ChatGPT, széles körben elérhetővé tegyük, hogy az emberek megtapasztalhassák a mesterséges intelligencia előnyeit. A ChatGPT-t 185 országban több mint 100 millió ember használja hetente, hogy valami újat tanuljon, kreatív inspirációt találjon, és választ kapjon kérdéseire. A mai naptól kezdve a ChatGPT-t azonnal, regisztráció nélkül használhatod. Ezt fokozatosan vezetjük be azzal a céllal, hogy a mesterséges intelligenciát mindenki számára elérhetővé tegyük, aki kíváncsi a képességeire,” írta a közleményében az OpenAI.

Tehát csak a ChatGPT-t lehet regisztráció nélkül használni. A többi termékükhöz még mindig kell egy fiók, és aki a képgenerálásra használható DALL-E 3-at használná, ezen felül még egy előfizetésre is be kellene ruháznia. A hangklónozó szolgáltatásuk, a Voice Engine, továbbá a videóalkotó platformjuk, a Sora még mindig csak korlátozott számú felhasználónak érhető el.

Az OpenAI ezt azért is teheti meg, mert a szolgáltatását tényleg rengetegen alkalmazzák, és a Microsoft 10 milliárd dolláros befektetése idővel csak meg fog térülni, viszont ezek után valóban el kell gondolkodni, hogy nem profitorientált cég maradjon (ezt kifogásolta nemrég Elon Musk, a Twitter, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa is).

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu