Reklámokat vezet be a Discord?

A népszerű chatkliens eddig nem vetett be hirdetéseket a saját boltját leszámítva, viszont ez néhány napon belül megváltozhat, így reklámokba futhatunk a Discordon, amit minden bizonnyal csak úgy tüntethetünk el, ha fizetünk a használatért (Nitro előfizetés).

 

A Discord márciusban fedte fel a „szponzorált küldetésekkel” kapcsolatos terveit. A játékosoknak lehetősége van tárgyakat szerezni a játékban a küldetések teljesítésével, miközben a szerveren a többiek ezt nézik. A Wall Street Journal szerint a program a hét folyamán elindul, és a fizetett promóciók innentől kezdte fixen a platform részévé válnak, ugyanis a felhasználók képernyőjének bal alsó sarkában ezek fel fognak bukkanni.

A jutalmak megszerzéséért a felhasználóknak streamelniük kell egy bizonyos játékot, és azon belül teljesíteniük kell egy feladatot, és ezt legalább egy személynek néznie kell. A Wall Street Journal szerint a Discord komolyan gondolja: több mint egy tucat embert akar a hirdetési pozíciókba felvenni, holott régebben azt mondta, hogy a többi közösségi platformmal szemben nincs tervben a reklámok bevezetése. A Discord azt állítja, hogy a beállításokban majd ki lehet kapcsolni a reklámokat, de kíváncsiak leszünk arra, hogy tényleg ki lehet-e kapcsolni mindenkinek, vagy ez az opció csak az előfizetőknek lesz elérhető…?

A Discord Nitro előfizetéséből kétféle van, az egyik kevesebb funkciót biztosít, de olcsóbb. A Nitro Basic havi 3 euró (1200 forint), ami a feltöltési korlátot felemeli 25-ről 50 MB-ra, bárhol használhatunk egyedi emojikat, a super reactionöket korlátlanul használhatjuk, és nitro kitűzőt kap a profilunk. A Nitro előfizetés havi 10 euró (4000 forint), ami a feltöltési korlátot 500 MB-ra emeli, HD felbontásban streamelhetünk a szervereken, két szerverboostot kapunk, és egyedibbé tehetjük a profilunkat is.

Meghana Dhar, egy korábbi Instagram-vezető, aki technológiai tanácsadóként tevékenykedik, azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy a Discord döntése a reklámokról elidegenítheti a felhasználókat. A site forrásai szerint 600 millió dollár pénzforgalmat generál manapság a Discord, ami 2020-hoz képest megnégyszereződött. Tavaly nyáron munkaerejének 4, januárban pedig további 17%-át küldte el a cég…

Forrás: VGC, WSJ

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu