Több IP-jével kapcsolatban érdeklődik a Capcom

Egy kérdőívben arra kérdez rá a japán kiadó, hogy bizonyos IP-ik folytatása iránt érdeklődne-e a játékos, és az egyik franchise lassan két évtizede pihen, holott napjainkban is minden bizonnyal lenne rá kereslet.

 

A Capcomnak van egy Capcom Town nevű weboldala. Ezt tavaly júniusban indította el, hogy megünnepelje a japán kiadó 40. születésnapját. A Capcom szerint ez a legjobb digitális célpont a turistáik számára, és gyakran frissíti új funkciókkal. Van rajta például egy, a retro játékaiknak fenntartott szekció, egy múzeum, és akár Capcom-témájú Twitter-ikonokat is le lehet tölteni a site-ról.

Februárban elkezdte a cég a Super Elections kérdőíveket, és a Capcommal kapcsolatban tíz kérdésre lehet válaszolni. Az egyik opció az, hogy van-e olyan Capcom sorozat (a spin-offokat is beleértve), ahol szeretnénk-e egy folytatást vagy egy új játékot az adott IP-ben. Erre nem kevesebb mint HÚSZ opciót sorolt fel a Capcom. Van egy másik érdekes kérdés is: van-e olyan játék, amit szeretnénk-e a legmodernebb technológiával remake formájában, beleértve a karakterek dizájnját és a sztori irányzatát, és itt kilenc opciót tüntetett fel a japán cég.

Bár április 12-éig ki lehet tölteni még a kérdőívet, a Capcom már közzétett egy szófelhőt, amiből látni lehet, hogy a kérdőívben mely válaszok voltak a leggyakoribbak. A legnagyobb szavak a Dino Crisis és a Mega Man voltak, és bár a Mega Man 11 öt éve, hogy megjelent, az sem kapott manapság új részt, de a Dino Crisis nagyon régóta hanyagolva van, és a dinoszauruszok vadászatára kihegyezett Exoprimal egyáltalán nem pótolja az eredeti élményt. Felbukkant még az Ace Attorney és a Resident Evil is kisebb betűmérettel, de a futott még kategóriában van az Onimusha, a Devil May Cry, a Darkstalkers, az Okami, illetve a Breath of the Fire.

A japán változatnál a Breath of Fire, a Rockman (=Mega Man), a Gyakuten Saiban (=Ace Attorney) és a Sengoku Basara tűnt fel leginkább. Mások az ízlések…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu