Sonic társalkotója visszatért a Twitterre… és rögtön beszólt egy volt kollégájának!

Naka Yuji visszatérése az Elon Musk által birtokolt közösségi felületre csak idő kérdése volt, ám azért nem számítottunk arra, hogy ilyen módon bukkan fel a Twitteren, mert ez a lépés még tőle is szokatlanul nyersnek tűnt.

 

Naka tizenhat hónapon át volt csendben a Twitteren, ugyanis utoljára 2022 novemberében írt oda. Akkor tartóztatták le. A Square Enixnél a Balan Wonderworldön dolgozott, és bennfentes kereskedelem vádja miatt csattant a kezén a bilincs. Tudta, hogy egy japán stúdió, az Aiming egy mobilos Dragon Quest játékon, a Dragon Quest Tacton dolgozott. Aztán 2022 decemberében ismét letartóztatták, ismét bennfentes kereskedelem miatt, csak ebben az esetben a Final Fantasy VII: The First Soldier miatt (ezen a mobilos játékon egy másik japán stúdió, az ATeam Entertainment dolgozott). Mindkét esetben úgy kereskedett a részvényekkel, hogy azon profitáljon, és ez bűncselekménybe ütközik a belsős információi miatt…

Tavaly két és fél évi börtönbüntetést kapott, amit négy évre felfüggesztettek, és kb. 410,5 millió forintos bírságot kellett összesen fizetnie, mert beismerte, hogy bűnös volt. Emiatt gondolnánk, hogy meghúzza magát két évig, hogy addig se kövessen el semmi törvénybe ütközőt, de Nakát ez kevésbé sem érdekelte. A Twitteren ugyanis egy volt kollégájának szólt be.

Naka Miyake Yu-t kritizálta. Ő nemrég távozott a Dragon Quest produceri posztjáról. Abban reménykedett, hogy távozni fog, mert Naka szerint ő egy olyan személy, aki a bíróságon hazudott a benyújtott dokumentumokban. Sosem találkozott vele, de úgy vélekedik, hogy a Square Enix elnöke talán egy jó ember lehet. Miyake az igazgatótanács tagja volt, és 1992-ben csatlakozott az Enixhez. Hosszú ideig a Dragon Quest franchise felügyelőjeként tevékenykedett, és a Bloomberg forrásai szerint az átirányítása után a Square Enix mobilos játékaiért fog felelni.

Azért ahhoz kell egy kis arc, hogy Naka a felfüggesztett börtön ellenére is nyilvánosan beszéljen a volt munkahelyével kapcsolatos ügyekről.

Forrás: VGC, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu