Bloodborne: a FromSoftware gyorsan elérte a PlayStation 4 határait [VIDEO]

A japán stúdió alig másfél évvel a PlayStation 4 megjelenése után olyan játékot hozott össze, ami nem tudta teljes mértékben tartani az eredeti koncepcióját, ugyanis hardveres korlátokban futott vele a FromSoftware.

 

Lance McDonald, aki a Bloodborne-hoz kiadta a nemhivatalos 60 FPS patchet, egy YouTube videóban beszélt arról, hogy a japán stúdió mennyire gyorsan el tudta érni a konzol által rendelkezésükre álló határvonalat. Szerinte a Bloodborne pályatervezését visszafogta a PlayStation 4. A hálózati teszt és a korai alfa verziók során Father Gascoigne legyőzése után a vadász eljuthatott volna Oedon Chapelba egy területen át, amit később plusz tereptárgyakkal és jobb megvilágítással javítottak fel.

Erről a területről eljutott volna egy felfelé tartó folyosóra, ami közvetlenül Oedon Chapelbe vitte volna a főszereplőt. Ez kimaradt a Bloodborne végleges verziójából, ugyanis a vadász ehelyett az Underground Library felé veszi az utat, és csak onnan jut el Oedon Chapelba. Tehát eredetileg volt egy nagyobb terület és egy nagy folyosó az Oedon-templom előtt, de végül a földalatti könyvtár lett beékelve a játékba, és mindez a PlayStation 4 hardvere miatt történt.

A folyosó a templomba ugyanis nem biztosította a konzolnak, hogy az asseteket megfelelően betöltse, így a teljesítmény nem volt megfelelő, vizuális glitchek történtek, és a betöltés is pokolian lassú volt. Emiatt belassították az oda tartó utat a könyvtári terület beiktatásával, és ezt a Bloodborne 1.0, végleges buildje előtt két hónappal pakolták a játékba. Az egyik félkész verzióban további üzenetek voltak, amik a játék háttérinformációiról szóltak.

Ha a Bloodborne PlayStation 5-re készülne (amire nem sok esély van, mert a Sony mintha nem akarna ezzel az IP-vel foglalkozni…), akkor az NVMe SSD miatt pillanatok alatt betöltene mindent, így az eredeti folyosós megoldás bőven elegendő lenne, hogy a konzol mindent betöltsön. Csakhogy a Sony nem fog egy percet sem szánni a portra/remasterre/remake-re…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu