Ingyen kínál az Amazon két Fallout játékot, de ezt sem hagyományosan teszi

Az Amazon Prime előfizetőinek az Amazon két RPG-t is ingyenesen elérhetővé tett (ezzel is próbálják promotálni a Fallout sorozatot, ha már nem lesz Skyrim-adaptáció Todd Howard szerint), de ezt a két játékot nem lehet úgy elérni, ahogy azt elvárhatnánk.

 

A két játék legalább egy tucat éves, így ma lényegében már minden PC képes futtatni ezt a két játékot. A Fallout 3-ról és a Fallout: New Vegasról van szó. Miközben ott van a Fallout Tactics, ami le is lehet tölteni, hogy helyileg futtassuk (ehhez is kell egy Amazon Prime-előfizetés), a 2008-as és 2010-es posztapokaliptikus kalandokat a felhőből kell játszani. Azaz: az Amazon Lunán keresztül lehet csak a két játékot elérni ingyen. A szolgáltatás hazánkban hivatalosan nem érhető el; csak az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban van ténylegesen jelen a Google Stadiához hasonlóan működő, de előfizetéses rendszere miatt kissé borsos költségű szolgáltatás.

Tehát az Amazon Lunán keresztül lehet csak elérni azt a két játékot, amit a GOG-on valószínűleg már több éve ingyen hozzá lehetett adni a fiókunkhoz, de még az Epic Games Store is feldobta a két játékot ingyenes címként (gyors ellenőrzés után a Fallout 3-ból a Game of the Year Edition, a Fallout: New Vegasból pedig az alapjáték volt elérhető így Tim Sweeney szolgáltatásán).

De a Kotaku szerint (ráadásul gyors internetkapcsolattal) is rossz élmény volt a Fallout 3, mert a képminőség gyenge volt, az input lag mértéke nem volt kellően alacsony, és néhol megakadt a frame rate is. A streamelés csak valami olcsóbb, irodai számítógépeken lehet reális alternatíva, de a régi játékok alacsony rendszerigényei jóvoltából még azokon is nagyobb felbontással, jobb részletességgel, input lag nélkül lehetne játszani őket.

Az Amazon Lunáról és a Prime-ról október 10-én távozik a Fallout 3 és a Fallout: New Vegas. Aki kínozni akarja magát, a Fallout 76-ot is elérheti (és azt sem kell a Lunából futtatni).

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu