Senua’s Saga: Hellblade II: az eddigi legszebb Unreal Engine 5-ös játék lehet [VIDEO]

A Digital Foundry szerkesztője, Oliver Mackenzie szerint a Ninja Theory Xbox-exkluzív címe alaposan meg fogja izzasztani az Xbox Series X-et, ugyanis az Epic Games engine-jéből kifejezetten szép látványt fog kihozni.

 

A site elemezte az új felvételeket, amiket nemrég tett közzé a Microsoft és a Ninja Theory. A stúdió korábban már beismerte, hogy a jó vizualitás fontos lesz nekik, és ennek következménye lesz az, hogy mind a két Xbox Series konzolon 30 FPS lesz a frame rate. Erről írtuk is, hogy a Senua’s Saga: Hellblade II vizuális effektekért felelős rendezője, Mark Slater-Tunstill kimondta, hogy így sokkal filmszerűbb élményben részesülünk.

Az erős vizualitással szemben a mérleg másik oldalára a játék skálája és mérete helyezhető (arról is volt már korábban szó, hogy hány óra alatt lehet eljutni a stáblistáig). Az Xbox Series X-en kiváló látványra számíthatunk, de eléggé ki fogja használni a konzol képességeit, és emiatt PC-n is egy viszonylag modern konfigurációra lesz szükség, hogy megfelelően fusson Senua történetének izlandi folytatása. Emiatt pedig kíváncsiak leszünk arra, hogy az Xbox Series S-en miképp fog futni a játék.

„Az Xbox Series X-en egyértelműen nagy igényű játékról van szó, de az eredmények összességében még így is kiválónak tűnnek. A kisebb teljesítményű platformokra (konkrétan az Xbox Series S-re) vagyok kíváncsibb. A felbontás minden bizonnyal csorbát szenved, és kíváncsi lennék, hogy milyen mértékben vannak további Series S-specifikus finomítások. A játék Xbox Series X-es konfigurációja miatt ez lehet az egyik legnagyobb rendszerigényű PC játéka, amit ebben a generációban eddig láttunk. Elég masszív GPU-ra lehet szükség ahhoz, hogy magas képkockasebesség mellett is jó képminőséget lehessen elérni – feltéve, hogy az egyenlet CPU-oldala elég jól skálázható. Ebből a szempontból nagyon hasonlít a többi high-end Unreal Engine 5-ös erőfeszítésre, amit eddig láttunk,” írta Mackenzie.

A Senua’s Saga: Hellblade II május 21-én jelenik meg Xbox Series-re, PC-re, illetve Game Passra.

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu