Fallout: lesz második szezon is; egy ellenféltípus fel fog bukkanni benne

MOZI HÍREK – Alig egy hete, hogy az Amazon Prime Videon felbukkant a Fallout sorozat, és mivel a népszerűsége jelentős, csak idő kérdése volt, hogy ezzel kapcsolatban bejelentik a második szezont, és ebben lesz egy olyan karaktertípus is, amit az első évadban még nem láthattunk.

 

Tegnap erősítette meg az Amazon Prime Video, hogy berendelte a második évadot az adaptációból. Már a hónap során beszélt erről a Variety, mert a műsor 25 millió dolláros adójóváírást kapott, amiért a forgatásokat áthelyezték egy másik államba. A sorozatnak az eddigi legnagyobb költségvetése volt (153 millió dollár), miután az első évadban New Yorkban és Utah-ban forgattak. Geneva Robertson-Dworet és Graham Wagner a sorozat alkotói, felelős producerei és showrunnerei. Az Amazon MGM Studios és a Kilter Films a Bethesda Game Studiosszal és a Bethesda Softworksszel közösen dolgozik rajta. A sorozat szereplői között Ella Purnell, Aaron Moten, Kyle MacLachlan, Walton Goggins és Moisés Arias szerepelnek.

„Dicséret illeti az őrülten zseniális showrunnereinket, Genfet és Grahamet, a fantasztikus szereplőgárdát, Toddot és Jamest és a Bethesda összes legendáját, valamint Jen-t, Vernont és az Amazon csodálatos csapatát a sorozat hihetetlen támogatásáért. Alig várjuk, hogy újra felrobbantsuk a világot,” nyilatkozta Jonathan Nolan és Lisa Joy, a sorozat felelős producerei. „Jonah, Lisa, Geneva és Graham lenyűgözte a világot ezzel az úttörő, vad sorozatával. Magasra tettük a lécet ennek az ikonikus videojátéknak a szerelmesei számára, és eddig úgy tűnik, hogy felülmúltuk az elvárásaikat, miközben új rajongók millióit hoztuk el a franchise-nak,” tette hozzá Jennifer Salke, az Amazon MGM Studios vezetője. Spoilerek jönnek.

2296-ban játszódik a Fallout első évada. A sorozatban megtudjuk, hogy Shady Sands, az új-kaliforniai köztársaság (angol rövidítése NCR) fővárosát atombombázták pár évvel korábban. 2281-ben, a Fallout: New Vegasban még semmi sem történt, viszont a sorozat megemlíti, hogy Shady Sands bukása 2277-ben volt, négy évvel a Fallout: New Vegas előtt. Szóval valami nem stimmel. Emiatt ez is téma volt a Todd Howarddal és Jonathan Nolannel (sorozatalkotó) készített IGN-es interjúban.

„Graham Wagner és Geneva Robertson-Dworet fel akarták robbantani a Shady Sandsot. Amikor először felhozzák ezt, azt kérdezhetted, hogy mit akarnak csinálni? Valójában érzelmi reakciót váltott ki belőlem, tekintve, hogy a Fallout 1-től kezdve a franchise történetében ez a helyszín is szerepelt. Megbeszéltük, és az volt a véleményem, hogy „ez egy elég hatásos történetbeli pillanat lesz, amiben sok minden lehorgonyozódik”. És csak hogy az emberek hallják, óvatosak vagyunk az idővonallal.

Néhány helyen lehet, hogy egy kis zűrzavar lesz, de minden, ami az előző játékokban történt, beleértve a New Vegast is, megtörtént. Nagyon óvatosak vagyunk ezzel kapcsolatban. Csak annyit mondhatok, hogy ott szorosabbra fűzzük a szálakat, de a bomba közvetlenül a New Vegas eseményei után esik. Ekkor robban fel Shady Sands. És amikor ezt felhozták, hogy biztosak legyünk benne, hogy ez egy olyan pillanat volt, ami a sorozatban landolt, ami előre vitte a dolgokat a Fallout világának történései szempontjából is. Ez volt az egyik nagy dolog, amiről beszéltünk,” mondták az interjúban.

Howard még arról is beszélt, hogy az NCR valószínűleg még visszatér a franchise-ban: „A Fallout esetében mindig is az volt az egyik szempontunk, hogy nagyon helyi szinten közelítsük meg a dolgokat. Óvatosak vagyunk azzal, hogy elmondjuk, mi történik a világ más részein. Mindig is azt a nézetet vallottuk, hogy a kommunikáció nehéz. És nézd, ha megnézed a hátteret, az NCR egy széleskörű szervezet és csoport nem csak Kaliforniában, hanem más helyeken is. Tehát a műsor erre az időszakra és erre a csoportra koncentrál itt, és ez az, amit most elmondhatunk. De nem hiszem, hogy utoljára hallottatok az NCR-ről.”

Wagner egy másik interjúban, a The Wrapnek mondta el, hogy a deathclawok a második évadban biztosan fel fognak bukkanni: „Szerettük volna betenni őket az első évadba, de nem akartuk csak úgy eldobni [az ötletet]. Ez egy olyan monumentális darab. Valamit a következő évadra akartunk tartogatni, hogy rendesen meg tudjuk csinálni, és ne csak hozzáadjuk a hatalmas világépítéshez, amit már az első szezonban meg kellett csinálnunk. Szóval a második évadban nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre nekiláthatunk a játékok egyik legikonikusabb elemének.”

Szóval lesz második évad is.

Forrás: Rolling Stone, Variety, WCCFTech, IGN, The Wrap

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu