A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”

MOZI HÍREK – A Gladiátor volt az új évezred első igazi nagy mozisikere, imádta a közönség és 5 Oscart nyert. A nagy üdvrivalgásból azonban kihallatszottak fanyalgó hangok is, amelyek tulajdonosai a történelmi hűséget kérték számon a produkción.

 

Az ősszel látható folytatás kiköszörüli a csorbát, mert a hírek szerint az új sztori jobban igazodik a megtörtént eseményekhez, és több történelmi személyiség is fontos szerepet kap benne. A cselekmény részleteit még mindig homály burkolja, de azt már lehet tudni, hogy Caracalla császár lesz a főgonosz, akit Joseph Quinn alakít, és az uralkodó mellett megjelennek az ókori Róma közéletének ármánykodó alakjai is. Caracalla nagyon jó választásnak tűnik, mert az ókori birodalom egyik leggonoszabb uralkodója volt, számtalan gaztettet követett el úgy szakmailag, mint emberileg, míg végül – vigyázat, szpojler! – a saját feldühödött katonái ölték meg. A film alkotóinak tehát nem kellett elrugaszkodni a történelmi valóságtól, hiszen Caracalla tényleg elkövette azokat a rémtetteket, amiket a közönség egy valamirevaló főgonosztól elvár.

A ScreenRant a fentiek ellenére bizonyos mértékben szkeptikus Ridley Scott újabb opuszával kapcsolatban, mert a rendező nem arról híres, hogy körömszakadtáig ragaszkodna a történelmi tényekhez. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy a drámát fontosabbnak tartja a szikár valóságnál, hiszen ezért járnak az emberek moziba. Scott legutóbb a Napóleon miatt került a rossz diákok padjára, de huszárosan kivágta magát. Amikor felhánytorgatták neki, hogy az austerlitzi csata nem is úgy zajlott, ahogy a filmjében bemutatja, így riposztozott: miért, maga ott volt?

(Gladiator II – hazai bemutató: 2024. november 21.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu