Megszületett a legjobbnak nevezhető PSP [VIDEO]

Egy modder alaposan belenyúlt a Japánban 2004 decemberében, Európában (néhány országot leszámítva) pedig 2005 szeptemberében megjelent handheldbe, így az olyan dolgokra is képes, amiket alapból nem tudna.

 

Két évtizede alaposan fellendült a handheld piac, amit akkoriban a Nintendo egyeduralkodóként dominált a Game Boy Advance-szel (és annak összecsukható SP variánsával). A Nintendo a kétképernyős és érintőképernyős DS-sel újított (és azzal hihetetlenül jó eladásokat ért el), míg a Sony egy tradicionálisabb, de a riválisnál erősebb handhelddel lépett a piacra. Ez volt a PlayStation Portable, avagy PSP, amiből később optikai meghajtóval nem rendelkező változat (PSP Go) is készült, mielőtt leváltotta volna a PlayStation Vita.

A PSP-nek több remek játéka volt (God of War: Ghost of Sparta, Ridge Racer, Metal Gear Solid: Peace Walker, és még lehetne több példát is említeni), de technológiailag ma már jelentősen érzékelhető, hogy mennyire korlátozott. Ezt próbálta Macho Nacho Productions kiküszöbölni azzal, hogy a leggyakoribb modokat valósította meg egyetlen handhelden. Az eredeti kijelző helyére egy sokkal világosabb IPS kijelzőt tett, megszüntetve az elmosódást, a HDMI-csatlakozó segítségével közvetlenül TV-re is rá lehet kötni a handheldet, és három képskálázó beállítás is van.

 

 

Ennek azért van hátránya is. Nincs már hely az UMD meghajtónak, így kizárólag digitálisan lehet futtatni a játékokat. Ezt át lehet ugrani azzal, hogy egy MicroSD kártyával egyedi rendszerszoftvert telepítünk rá, így a nem gyári firmware-rel többre képes a PSP, amin anno PS1-es játékokat is képes volt futtatni. Most pedig, hogy a hivatalos PlayStation Store már be lett zárva, a moddolással emulátorokat is lehet rá pakolni, és a PS Store nélkül a csak digitálisan megjelent játékosokat nem lehet legálisan futtatni trükközés nélkül…

A PlayStation Vita sikertelensége miatt (egyedi, hátsó tapipados megközelítése ellenére is!) a Sony elhagyta a dedikált handheld piacot, amit most ismét a Nintendo ural a nemsokára leváltandó Switch-csel. Talán a Sony megfontolja, hogy új handheldet csináljon.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu