A kezdetek kezdetére repít vissza a Transformers 1

MOZI HÍREK – Stílszerűen mutatkozott be a Transformers 1 című egész estés animációs mozi első előzetese – egyenesen az űrből. Egy frissen fellőtt amerikai műhold streamelte az előzetest 38 kilométeres magasságból, de azért a földi nehéztüzérség is igyekezett kitenni magáért: a Transformers Twitter-oldalán is berobbant az előzetes, a Paramount Pictures YouTube-csatornáján ezzel egyidőben szintén megjelent, és az egyik fő karaktert megszólaltató Chris Hemsworth is posztolta a trailert az Instagram-oldalán a maga 58,8 millió követője számára.

 

Transformers 1 a két legfontosabb alakváltó robot, Optimus Prime és Megatron eredettörténetét meséli el, azokból az időkből, amikor még Orion Paxnak és D-16-nak hívták őket, alantas munkát végeztek a veszélyeshulladék-feldolgozóban, és nem is sejtették, hogy egyszer eljön az idő, amikor kettejük ádáz küzdelme miatt az egész galaxis sorsa függ majd tőlük. Csatlakozik hozzájuk a D-126-os példány is, akiből majd Űrdongó lesz. A rajongók számára különleges csemege, hogy ez az első Transformers-opusz, amely teljes egészében a robotok idilli anyabolygóján, a Cybertronon játszódik, és végre kiderül, hogyan történt, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű mechanikus lények megkapták azokat a létfontosságú alkatrészeket, amelyek révén szinte legyőzhetetlen alakváltókká válhattak.

Transformers 1 tehát a kezdetek kezdetéig repíti vissza a nézőt, mégpedig egy antik királydráma erejével. A film rendezője, Josh Cooley ugyanis ilyen megközelítésben akarta megjeleníteni a történetet. „Még azoknak is szolgálunk meglepő újdonságokkal, akik keresztül-kasul ismerik a Transformers-legendát, látták az összes filmet és sorozatot, és kívülről fújják a képregények történeteit is – magyarázta Cooley a ScreenRantnek. – Nagyon klassz bemutatni, ahogyan Orion és D-16 kezdetben országos haverok, aztán megjelennek közöttük az ellentétek, és fokozatosan esküdt ellenségekké válnak. Boldogok lehetünk, amikor látjuk őket együtt, örvendezünk, hogy mekkora barátok, aztán amikor ez a kapcsolat kezd szétesni, jön a tragédia. Kezdjük sejteni, hogy ebből óriási háború lesz, és arra gondolunk, mekkora gáz, hogy egy szép barátságnak ez lett a vége.”

Transformers 1 alkotói egyébként nem csupán a digitális animáció terén akarnak erősnek mutatkozni, a robotokat az eredeti változatban megszólaltató színészgárda is hét nyelven beszél. A főbb karaktereket többek között Scarlett Johansson, Laurence Fishburne, John Hamm és Steve Buscemi szólaltatja meg, Chris Hemsworth-nek pedig az Oscar-jelölt Brian Tyree Henry végszavaz D-16 szerepében (A kiút, Pókember – Irány a Pókverzum).

(Transformers One – hazai bemutató: 2024. október 10.)

Forrás: UIP Dunafilm

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu