A saját feje után megy a NieR alkotója?

Taro Yoko szerint az ő döntései arra alapulnak, hogy mi az, amivel jól fog fogyni a játéka, és először meghallgatja azt, amit a kiadó tőle akar… aztán nem azt teszi; de mivel mindig is ilyen bohókás volt a NieR és a Drakengard alkotója, ez tőle a természetes.

 

Az IGN interjút készített vele és Kim Hyung-tae-vel, a Stellar Blade rendezőjével. Taro elismerte, hogy a NieR: Automata a Neon Genesis Evangeliont másolta le úgy, hogy az a piacnak megfeleljen. Szerinte ha a Stellar Blade-del játszunk, akkor felismerjük rögtön, hogy mennyire eltér a NieR: Automatától. Ha azonos lett volna vele, csak egy macho főszereplője lett volna, akkor az emberek nem hívták volna fel a figyelmet a hasonóságokra, mert az a helyzet, hogy nem sok játék van hasonló stílussal. A játék technológiáját is megdicsérte, mert a dél-koreai és a kínai fejlesztők sokkal inkább reagálnak a játékipar eseményeire a japánokhoz képest: a saját engine-ek helyett middleware technológiát használnak, és szerinte részben ezért volt a japán játékiparban egy mélypont a 2000-es évek végén és a 2010-es évek elején.

Taro a NieR: Automata főszereplőjérő, 2B-ről azt mondta, hogy olyan stílust akart csinálni, ahol kevesebb vetélytárs van. Taro azt mondta Kimnek, hogy dél-koreai kollégája művészként csinál játékokat anélkül, hogy túl sokat gondolkodna az üzleti részleteken, és ennek ellenére több mint 300 alkalmazottja van, míg Taro folyton az üzletre gondol és még saját cége sincs. Taro megköszönte a játékának történetének dicséretét, de elárulta, hogy az Evangelion újrameséléséről van szó, így nincs benne sok eredetiség. Aztán a kiadónak, a Square Enixnek is odapörkölt: szerinte évek óta a japán cég rabszolgája, és ezért nincs saját cége, vagy lehet, hogy a NieR producere, Saito Yosuke ejtette rabul, és ez az ő hibája (persze poénkodik csak). Meghallgatja, amit a kiadó akar tőle, aztán nem tartja be, amit a Square Enix elvár. Tarót a Gradius ihlette meg, hogy a játékiparban dolgozzon, és amikor fejleszt valamit, azt reméli, hogy olyasmit csinál, amit eddig az emberek nem láttak, és vele ezt tette a Gradius.

Forrás: PCGamer, IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu