Kiváló sugárkövetési technológiát használ a Splinter Cell Remake?

A Ubisoft játékában olyan erősen lesz alkalmazva a sugárkövetés (ray tracing), amire eddig nem nagyon volt példa, és emiatt a francia kiadó Sam Fisher visszahozására vonatkozó tervei izgalmasan hangzanak.

 

A Twitteren egy jól ismertnek nevezhető bennfentes és adatbányász, Visceral írt a Splinter Cell Remake-ről, amit régóta bejelentett a Ubisoft, de még mindig várunk annak megjelenésére. Szerinte a játék egyedi funkciókkal fog rendelkezni, de a legnagyobb újítás az lesz, hogy az ellenfeleink képesek lesznek felismerni a játékos hollétét a sugárkövetéses tükröződések és hangok jóvoltából! Tehát nem csak úgy láthatnak meg minket, hogy közvetlenül megpillantják Sam Fisher hollétét, hanem a tükröződések alapján is azonosíthatják az ügynök lokációját.

 

 

Ha a pletyka igaz, a Splinter Cell Remake sokkal feljebb tolhatja a lopakodós játékok között a lécet, aminek már amúgy is itt lenne az ideje, ugyanis néhány éve nem történt a műfajban jelentős előrelépés. A játékról pedig nem sokat tudunk továbbra sem, de a technológiájáról valamennyit már igen: a Snowdrop Engine-t fogja alkalmazni, és az eredeti példáját követve itt is lineáris élményre számíthatunk. Ezeken túl már csak kérdőjelek (illetve néha pletykák) vannak.

A Splinter Cell Remake kapcsán nem hogy azt nem tudni, hogy mikor fog megjelenni, de még az sem, hogy mik a célplatformok. Ha esetleg egy, másfél éven belül eljut a közönséghez, akkor azt mondanánk, hogy PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve a Ubisoftot ismerve Amazon Lunára fog megjelenni. Erről is talán szót fog ejteni a francia kiadó a Ubisoft Forwardon, ami az elmaradó E3 ellenére is fontos információkat közölhet a projektről június elején.

Ha a Ubisoft valóban 2021-ben kezdte el a fejlesztést (a közleményük 2021 decemberében jött, miszerint a Ubisoft Torontonál készül a Splinter Cell Remake), akkor idén, esetleg jövőre már a megjelenésre kellene készülni, és így be kellene mutatni a játékmenetét is a Ubisoft Forwardon.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu