Lemondott a Watch_Dogs jövőjéről a Ubisoft?!

Állítólag Yves Guillemoték nem nagyon terveznek ezzel a franchise-zal, így ha igaz a pletyka, akkor három rész után nemes egyszerűséggel nem lesz negyedik, pedig tíz évvel ezelőtt még az első epizód nagy halasztása után annak megjelenésére vártunk.

 

@xj0nathan, aki néhány napja a Far Cry 7 kapcsán utalt valamire (erről mi is beszámoltunk), ezúttal egy másik Ubisoft IP kapcsán volt felettébb szókimondó. Szerinte a Watch_Dogs halott, és ez a harmadik részre, a Watch Dogs: Legionra vezethető vissza. Nem volt sikeres, és ezért a Ubisoft a szivárogtató szerint több projektet is elkaszált, és köztük volt egy „viszonylag eredeti” battle royale koncepció is.

A szivárogtató kijelentése nehezen cáfolható. A Watch Dogs: Legion nem nagyon volt egetrengető alkotás, és a játékosok is talán már elfelejtették, hogy mit kínált, bár volt benne néhány eredeti ötlet. Viszont a Ubisoft mostanában két másik IP-t erőltet. Van az Assassin’s Creed, ami a franciák számára az elsődleges intellektuális tulajdonuknak hangzik, illetve van a Far Cry, ami az utóbbi két évtizedben egyre nagyobb szerepet tölt be a Ubisoftnak (főleg a 2012-ben megjelent harmadik rész óta).

 

 

Viszont láthattunk már példát arra, hogy a Ubisoft egy régebbi IP-jét visszahozta. Ott van a Splinter Cell Remake, amiről ma már szó volt a hírekben, továbbá a Prince of Persia, ami nemrég megkapta a Prince of Persia: The Lost Crown-t, illetve a nemsokára korai hozzáférésben megjelenő The Rogue Prince of Persiát. Ezért pedig van esély arra, hogy a Watch_Dogs a későbbiekben még visszatérhet, de nem lenne meglepő, ha először itt is egy remake vagy egy remaster kapcsán mérnék fel a terepet, és csak akkor fejlesztenének egy új epizódot, ha elég jó eladásokat generálna.

Mindez persze nem hivatalos, de ettől függetlenül ne nagyon számítsunk arra, hogy a Ubisoft Forward során lenne bármilyen bejelentés a Watch_Dogs IP-vel kapcsolatban júniusban. A csend beismerő vallomás.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu