Elhunyt a LucasArts egy veterán fejlesztője

Több mint 20 éven át dolgozott az illető a LucasArtsnál, és ha az utóbbi két évtizedben bármelyik Star Wars-játékkal játszottunk, biztosan felbukkant az ő neve is a stábistában.

 

Matthew Shell egy szívroham következtében ellhunyt, és erről Geoff Keighley, a The Game Awards és a Summer Game Fest szervezője számolt be a Twitteren: „Ha játszottál Star Wars-játékkal az elmúlt két évtizedben, Matt Shell kulcsszerepet játszott abban, hogy a LucasArtsnál életre keltsék azt. Megdöbbentő módon Matt a héten szívrohamban elhunyt. Egy hihetetlen ember volt hatalmas szívvel – kedves, hűséges, keményen dolgozó és mindig vicces. Minden találkozó során mosolyt csalt az arcokra. Nyugodjék békében Matt Shell, a játékipar egyik igazán nagyszerű embere.”

 

 

Ray Almeda, az Electronic Arts nemzetközi PR-vezetője is megemlékezett Shellről: „Megrendülten hallottuk a hírt barátunk, Matt Shell tragikus haláláról. Körülbelül egy évtizede ismertem Mattet, amikor együtt dolgoztunk azon, hogy a Star Wars-játékokat mindenkihez eljuttassuk, miközben bejártuk a világot. Ő ezt a LucasArtsszal 20 éven keresztül csinálta. Hiányozni fognak a viccei, a Sticky Toffee Pudding iránti szeretete, a grillezési szakértelme, a [Golden State] Warriors bajnoki címeinek éjszakai megünneplése, és természetesen a San Francisco Giantsért érzett rajongása. Nyugodj a Paradicsomban barátom, és az Erő legyen veled mindig.” A Golden State Warriors egy kosárlabdás csapat, a Giants pedig a baseballal foglakozik.

 

 

Lincoln Hershberger, a Good Shepard Entertainment vezetője is válaszolt Keighley tweetjére, és ő azt írta, hogy Shell egy hihetetlen ember volt, és nehéz felfogni a tragikus hírt. Számára egy szeretett barát és kolléga volt, akit mindig is hiányolni fog. Matt Shell legutóbb amúgy a Star Wars Jedi: Survivor brand marketingért felelős igazgatója volt. A Star Warson túl sok másik játékban töltötte be ezt a posztot (2022: Return to Monkey Island, Warped Kart Racers; 2020: Archer: Danger Phone; 2017: Full Throttle: Remastered; 2016: Day of the Tentacle: Remastered, itt senior termékmarketinges igazgató volt…).

 

 

Nyugodjék békében.

Forrás: VGC, MobyGames

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu