A Fallout 4 legújabb frissítésére nem éppen úgy reagáltak a PC-s játékosok, mint a Bethesda remélte…

Habár a frissítést más platformokon jobban fogadták, sok PC-s Fallout 4 játékos úgy érzi, hogy nem érte meg.

 

 

A frissítés, amely a Fallout 4-et a next-gen színvonalra hivatott felturbózni, nem hozta meg a várt eredményeket. A kisebb problémák mellett, amelyekkel néhány konzolos felhasználó találkozott, a helyzet PC-n is kifejezetten negatív volt. Röviden, úgy tűnik, a PC-s verzió nem érte meg a fáradságot. Alig hoz változást, és a nem hivatalos modok nagy részét inkompatibilissé teszi. (A Steam Deck-katasztrófáról pedig még nem is beszéltünk…) A helyzet miatt sok felhasználó keresi a módját annak, hogyan állíthatja vissza a játékot a next-gen frissítés előtti verzióra.

 

A Fallout 4 frissítés a PC-s közösség ellenállásába ütközött

 

A Nexus Mods hivatalos Fallout 4 portálján, az ilyen kiegészítők letöltésének legnépszerűbb weboldalán a két legtöbbet letöltött fájl a „Steam-Skin Next-Gen Update” és a „Fallout 4 Downgrader”. Mindkét mod méltó a nevéhez: míg az előbbi egy olyan fájl, amely „becsapja” a Steamet, hogy azt higgye, már frissítette a játékot, addig az utóbbi lehetővé teszi a frissítést már telepített felhasználók számára, hogy könnyedén visszaállítsák a játék korábbi verzióját.

Érdemes megjegyezni, hogy ezekre a modokra részben azért van szükség, mert a Valve boltja nem teszi lehetővé a javítások visszaállítását, amit az olyan szolgáltatásoknál, mint a GOG, megtehetünk.

Az igazság az, hogy ez egy kissé szerencsétlen helyzet. Egyrészt a Bethesda nem lehet tisztában a közösség által készített több ezer moddal, amikor a videójátékának frissítéséről van szó. Másrészt viszont figyelembe kell vennie őket a döntés meghozatalakor. Érdemes volt-e bevezetni a frissítést PC-n annak tudatában, hogy a problémák elkerülhetetlenek? Míg a fejlesztő szerint a válasz pozitív, a közösség a jelek szerint nem ért egyet a döntéssel. Kár érte, főleg, hogy a Fallout TV-sorozat megjelenésének köszönhetően a franchise ismét fellendülőben van.

Mindezek ellenére a Fallout 4 továbbra is az egyik legtöbbet játszott játék PC-n. A játék vasárnap több mint 185 000 egyidejű felhasználóval érte el a csúcsot a Steamen. Ez a legmagasabb szám 2015. december 7. óta. (Alig néhány héttel a megjelenés után.) Ráadásul extra érdemei vannak: a játék már a Game Passon és a GOG-on is elérhető. Ilyen értelemben a teljes szám sokkal nagyobb lesz. Arról már ne is beszéljünk, ha a konzolokon is összeadjuk a felhasználókat.

Forrás: Nexus Mods, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu