Silent Hill 2 Remake: a Bloober Team kifejezetten magabiztos iránta

A lengyel stúdió szerint a Konami túlélő horror műfajú játékának átgondolt verziója (ami nem biztos, hogy fel tud még nőni az eredeti szintjéhez, mert az egy klasszikusnak tekinthető) nem fog csalódást okozni.

 

A stúdió éves jelentéséről már beszámoltunk, igaz, két másik játékuk kapcsán. A Project C a Take-Two Interactive leányvállalatával, a Private Divisionnel közösen készül, míg a Project R Robert Kirkman, a The Walking Dead társalkotójának cégének, a Skybound Entertainment IP-jének egyikéből valósul majd meg. De ezt a két játékot meg fogja előzni a Silent Hill 2 Remake, amiről a Konami csak azért sem akarja kinyögni, hogy pontosan mikor fog megjelenni.

A Bloober Team éves jelentésében azt állítja James Sunderland történetéről, hogy magabiztos a végeredményben. Ennek ellenére a játék felettébb megosztó dolgokat produkált mostanában (hiába értékelték már ki Európában és az Egyesült Álllamokban egyaránt): januárban bukkant fel a Silent Hill 2 Remake második trailere, és ezt csak a megtekintők 51%-a like-olta, nem véletlenül: a Konami, ami amúgy a játék marketingjéért felel, felettébb érthetetlen módon úgy szerkesztette meg a videót, hogy az akciódúsnak hatott, de a Silent Hill sosem erre koncentrált.

 

 

Ezért nem véletlenül mondta akkor Piotr Babieno, a Bloober Team elnöke, hogy a Silent Hill 2 Remake szellemét ez a videó nem tükrözi, és sem az eredeti játék, sem az ő koncepciójuk esetében igaz, holott a lengyelek teljesen reprezentálni kívánja a Team Silent romantikus elképzelését 22 évvel ezelőttrőll, és úgy gondolja, ha a játékosok meglátják a valódi játékot és játékmenetet, másképp fogják értékelni a remake-et.

A Bloober Team nemrég megváltoztatta James arcát (erről mi is beszámoltunk), így főhősünk kissé fiatalabbnak hat. Vajon tényleg így lesz? Nem tudjuk, de a Silent Hill 2 Remake minden bizonnyal valamikor idén meg fog jelenni PlayStation 5-re, és a májusra vagy júniusra pletykált PlayStation Showcase-en tuti fel fog bukkanni…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu