Az irodában is nyomatnád a Fallout-ot?! Egy élelmes gamer megoldotta a dolgot [VIDEO]

Ezzel a Fallout-változattal nem kell majd tabot váltanod, amikor belép a főnök…

 

 

A távmunkának számos erénye van, nem utolsósorban az, hogy a dolgozók munkaidőben is előrébb juthatnak a játékokkal. Ám azok számára, akik kénytelenek a munkahelyen dolgozni, ez bonyolultabb. Szerencsére egy kis zseni, akit a Gizmodo szúrt ki, épp most importálta a legendás RPG-ket, többek között a Fallout-ot – közvetlenül az Excelbe!

A youtuber Dynamic Pear a csatornáján egy olyan bemutatót kínál, ami megváltoztathatja az életedet: a Fallout posztapokaliptikus világából adaptált szerepjátékot… egy Excel-táblázaton.

A játék letölthető az oldaláról, a működés részletes magyarázatával együtt.

A videó leírásaként Dynamic Pear elmondja, hogy „mindig is szeretett volna saját videójátékokat készíteni, de soha nem volt hozzá sem képessége, sem ideje”. Az Excel iránti egészségtelen szenvedélye arra késztette, hogy a Microsoft táblázatkezelő programjához igazítsa az általa kedvelt játékok világát.

 

 

Fallout

 

 

Ennek ellenére sejthetjük, hogy a program kifejlesztése még így is sok időt vett igénybe. No meg sokkal több szakértelmet, mint amennyire elsőre látszik. Az entitások felépítése az objektumorientált programozásra emlékeztet, lehetővé téve számára, hogy fordulóalapú csatákat tervezzen, amelyek tulajdonságai bizonyos feltételek mellett fejlődnek.

 

Fallout, mint .xls?!

 

Ezek az „objektumok” egy térképen fejlődnek, amelyet szintén a táblázat cellái ábrázolnak, és lehetővé teszik a játékos számára, hogy négyzetről négyzetre haladjon azok felé a helyek felé, ahol küldetések várnak rá.

Az általános mechanika, a küldetésrendszer és az összecsapások a táblás szerepjátékokat idézik, amelyeket – a retrofuturizmus egy kis csodájára – ma már a nyolcvanas években született irodai szoftverek kezelnek.

Nem ez az első alkalom, hogy a Dynamic Pear a táblázatkezelőt játéktáblává alakítja át. Létrehozta már a Baldur’s Gate, a Pokémon és még a The Simshez hasonló életszimuláció változatát is.

 

 

Fallout

 

 

A Fallout-ot tehát most már Excelre is átültették. A franchise 1997 óta létezik, féltucatnyi játékkal, és új életre kelt, mióta sorozatba adaptálták, amelyet április eleje óta sugároz a Prime Video. Ha a sorozat első évadát kevésnek érezted, akkor megnyugodhatsz, hogy mostantól a pivot táblázatokkal folytathatod az élményt.

Mindenesetre egy teljesen új univerzum nyílik meg. Vajon hamarosan ellátogathatunk San Andreasba a Grand Theft Auto PowerPoint változatában? Vagy játszhatunk többjátékos Call of Duty-t az Outlookban? A könyvelés, a pénzügy és az értékesítési adminisztráció lehet a játékok következő Eldorádója.

Forrás: Gizmodo, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu