Anna Sawai, A sógun sztárja banális okból maradhatott le egy fontos DCEU-szerepről?!

MOZI HÍREK – Anna Sawai arról beszélt, hogy korábbi karrierje miatt nem tudott meghallgatásra jelentkezni David Ayer DCEU-s blockbusteréhez, bármennyire is vágyott rá…

 

 

A sógun sztárja, Anna Sawai nemrég elárulta a bizarr okot, amiért kénytelen volt kihagyni egy meghallgatást David Ayer 2016-os DCEU filmjéhez, az Öngyilkos osztaghoz. A japán/új-zélandi színésznő az elmúlt években Hollywood egyik feltörekvő sztárjává vált. Olyan produkciókban játszott fontos szerepet, mint a Monarch: Legacy of Monsters, a Pachinko, a Giri/Haji, az F9, és legutóbb az FX epikus történelmi drámasorozata, A sógun. Sawai azonban elárulta, hogy már sokkal korábban is volt lehetősége arra, hogy beindítsa blockbuster-karrierjét, de kénytelen volt visszautasítani.

A THR-nek nyilatkozva Anna Sawai elgondolkodott azon, hogy a FAKY nevű J-Pop együttes egykori vezetőjeként hogyan tiltotta meg a csoportot felügyelő cég a színésznőnek, hogy meghallgatásra menjen az Öngyilkos osztaghoz.

„Úgy voltam vele, hogy >>Ez az én esélyem!<< Aztán elmentem a menedzseremhez, aki azt mondta: >>Nem mehetsz el a meghallgatásra.<<. Gyakorlatilag azt mondták, hogy ha több mint egy hónapig távol leszek, akkor a lányoknak [a FAKY többi tagjának] nem lesz semmi dolguk.”

Sawai elmondta, hogy megpróbálta meggyőzni a főnökeit, hogy a szerep előnyös lenne a csoport számára. Erősíthetné a nyilvános imázsukat. Azonban végül nem tudta meggyőzni őket.

„Úgy éreztem, mintha nagyon le akartak volna kötni. És a szerződésem miatt nem tudtam lelépni addig, amíg ténylegesen el nem mentem [2018-ban]”.

Sawai 2013-ban csatlakozott a csoporthoz, mint az egyik alapító tag, miután 2006 óta az Avex (egy nagy japán szórakoztatóipari cég) bootcampjének gyakornoka volt.

Sawai leírta a gyilkos folyamatot: „vagy szerencsés vagy, és csatlakozol egy csoporthoz, vagy szólóénekesként debütálsz, vagy eltűnsz”. A képzési program alatt Anna Sawai szabadságot kapott, hogy meghallgatáson vehessen részt. Végül főszerepet játszhatott a 2009-es Ninja Assassin című akciófilmben. Sawai elmondta, hogy ez volt az a szerep, amely miatt beleszeretett a színészetbe.

Katana szerepét David Ayer Öngyilkos osztag című filmjében végül Karen Fukahara kapta. Őt a szuperhősrajongók mostanában leginkább a Prime Video The Boys című sorozatának Kimikójaként ismernek. Annak ellenére, hogy elvesztette a meghallgatás lehetőségét, Sawai csak dicsérő szavakkal illette Fukuharát:

„Csodálatos munkát végzett, és nagyon tisztelem és szeretem őt. De emellett én is szívesen elmentem volna a meghallgatásra.”

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."