Elden Ring: vajon milyen DLC-k érkezhetnek még a Shadow of the Erdtree után?!

A FromSoftware nem tervezi, hogy örökre lemondjon története legsikeresebb játékáról, ám az egyelőre kérdéses, mikor és milyen formában folytatódik az Elden Ring…

 

 

Több mint két évnyi várakozás után már csak egy karnyújtásnyira van az első Elden Ring kiegészítő érkezése. A dark fantasy kaland nyáron folytatódik a Shadow of the Erdtree megjelenésével, amelyről egyre többet tudunk meg. A legfrissebb hírek magától Hidetaka Miyazakitól származnak. Legutóbb egy címlapinterjúban árult el néhány igen érdekes részletet a DLC-ről. Keserű pirulaként kezdhetjük azzal, hogy a japán alkotó kizárta új letölthető tartalom érkezését. Viszont egy esetleges Elden Ring 2 előtt nyitva hagyta a kaput.

 

Az Elden Ring folytatása minden eddiginél valószínűbb

 

A japán fejlesztő a Zhihunak adott interjújában elárulta, hogy mi a problémája a DLC-kkel. „Az Elden Ring a felfedezésre és a kalandozásra helyezi a hangsúlyt egy nagy, nyitott világban. Ahhoz, hogy ilyen élményt nyújtson, hatalmas színpadra van szükség, ezért ahelyett, hogy több részre osztottuk volna, jobb volt egy nagyobbat készíteni. Ha a tartalmakat külön-külön árusítanánk, a felfedezés szabadsága és a kaland érzése csökkenne” – magyarázta.

Ilyen értelemben, és ahogy azt a Shadow of the Erdrtree megjelenésére való hosszú várakozásból is érzékelhetjük, a tartalom újonnan készült, nem pedig az eredeti játékból „kivágott”.

 

 

A Bandai Namco és a FromSoftware hivatalosan is közzétette az első Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC trailert. Ráadásul megerősítették a megjelenési dátumot és még sok mást is...

 

 

Talán az új tartalmak valóban értékelhetővé tételének követelményei miatt kizárták egy újabb bővítés lehetőségét. „Ez az első és utolsó DLC. Nem tervezzük, hogy további tartalommal bővítsük az Elden Ringet” – mondta Miyazaki. Azonban nem csak negatív hírek vannak. Mint a FromSoftware elnöke kifejtette, a folytatás előtt nyitva áll az ajtó: „A FromSoftware módszere az, hogy nem zárja le ilyen könnyen egy IP jövőjét, és jobb, ha nyitva hagyunk néhány lehetőséget.”

Amellett, hogy a játék jövőjéről ezeket az információkat megosztotta, Miyazaki a játékmenetről is elárult néhány részletet. Állítása szerint például a DLC nehézsége megegyezik az alapjáték második felével. Számos „fegyverrel, harci képességgel és varázslattal” bővül majd a játék.

Az interjújából azt is tudjuk, hogy a kiegészítőben találkozhatunk majd néhány olyan karakterrel, akikről már hallhattunk a fő kaland során, bár nem olyan NPC-kkel, akik közvetlenül jelen voltak a történetben.

A Shadow of the Erdtree jelen információink szerint június 21-én jelenik meg az összes olyan platformon, ahol eddig is elérhető volt az Elden Ring (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series és PC). Ilyen értelemben tehát még van időnk egy második körre is bepörgetni a FromSoftware játékát, ha fel akarunk készülni a DLC-re (ami a kaland második felében érhető el). Vagy elkezdeni a játékot, ha eddig esetleg nem adtunk neki esélyt…

Forrás: Zhihu

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."