Switch 2: nem kötelezi el magát a Nintendo a megjelenési időszakban [VIDEO]

Az már hivatalos, hogy a Nintendo Switch utódját a jelenleg futó (és 2025 március végéig tartó) üzleti évben be fogják mutatni… ám a megjelenéssel kapcsolatban a nagy N ennyire határozottan nem kötelezte el magát.

 

A Nintendo üzleti jelentése után tartott kérdezz-feleleken több kérdésre válaszolt Furukawa Shuntaro, a cég elnöke, és ezt lefordította a Gamesindustry. Érdekesség, hogy a jelenlegi eladási előrejelzésekben nem számolnak a Switch-utóddal. A Nintendo vagy nem tud, vagy nem akar elkötelezett lenni a megjelenéssel. A terv mindenesetre az, hogy idén áprilistól 2025 márciusának végéig 13,5 millió Switch értékesítése bekövetkezzen, ami felettébb bátor cél, ismervén a platform korát. Ha ezt a nagy N eléri, a Nintendo DS eladásait (154 millió) lehagyhatja a Switch, és a továbbra is rekorder PlayStation 2 kb. 155 milliós eredményéhez is felzárkózhat!

Furukawa szerint nem lesz chiphiány, amivel néhány évvel ezelőtt találkozhattunk, és úgy gondolja, hogy a Nintendo a megjelenés előtt nem fog ilyen problémába futni. Továbbra is hangsúlyos lesz a bolti, kazettás/kártyás értékesítés, így a Switch utódja nem csak digitális lesz (mint például az Xbox Series S, vagy a PlayStation 5 Digital Edition). A platform a pletykák szerint 12 GB RAM-mal rendelkezhet: a Famiboards hónapokon át nyomon követett egy oldalt, ami nyilvános szállítási adatokkal rendelkezett, és ezt a site az Nvidiához és a Switch 2-höz kötötte. Ez az egész felbukkant a Redditen is.

 

Famiboards investigating customs and shipment data: Switch 2 retail units have 12GB of LPDDR5(X?) RAM at 7500MT/s, 256GB of UFS 3.1 storage
byu/ezidro3 inGamingLeaksAndRumours

 

Kb. 2022-ben az Nvidia indiai központjában tesztelték a T239-es chipet, a devkiteket (Carpa X1, IWOH), és sok Hosiden-adat is felbukkant (Vietnámban található, itt gyártanak a Nintendo konzoljainak több akatrészt is). Megtalálták a jelenlegi Switch-hardver azonosítóit (eredeti, áttervezett, Lite, OLED), illetve egy olyat is, ami egyikhez sem társítható, és ez lehet a Switch 2, ami két 6 GB-os 7500 MT/s LPDDR5 modullal, illetve 256 GB-nyi Universal Flash Storage (UFS 3.1) tárhellyel rendelkezhet. A 12 GB RAM-ot többen is említették (pl. Moore’s Law Is Dead is), és ebből 10-11 GB lehet a játékoknak, a többiet pedig az operációs rendszernek tartanák fenn. De ez még nem hivatalos.

Végezetül pedig a Naga nevű YouTube-felhasználótól egy videó, amiben egy módosított Nintendo Switchet láthatunk. A processzort 2499 MHz-re, a GPU-t 1497 MHz-re, a memóriát pedig 3000 MHz-re tuningolta, és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomot tesztelte több felbontáson. 720p-n közel 70 FPS-sel, 900p-n 60 FPS-sel, 1080p-n pedig kb. 45 FPS-sel futott. 1440p-n is még közel harminc képkockát tudott másodpercenként, de 4K-n már nem tudott játszható teljesítményt felmutatni…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)