Fallout 4: új frissítést kapott a next-gen verzió; talán javul a helyzet

A Bethesda Game Studios (BGS) már a második frissítést adta ki a 2015-ben megjelent játékának modern konzolokra szánt update-jéhez, és látszik is, hogy Todd Howardék alaposan rágyúrtak a PlayStation 5-re és az Xbox Series-re.

 

A legnagyobb bugok kijavítása mellett a legnagyobb újítás, hogy a Sony és a Microsoft kurrens-gen konzolján is a grafikára és a teljesítményre vonatkozó beállítások finomhangolhatóak. Nézzük, mit írt a Bethesda: „Visszajelzéseiteknek köszönhetően meg tudtuk valósítani a grafikai részletesség és teljesítmény szabályozásának lehetőségét. Nagyon ajánljuk, hogy az alapértelmezett beállításokkal játsszatok, de mostantól megváltoztathatjátok a beállításokat, hogy jobban illeszkedjenek a játékstílusotokhoz és a kijelzőhöz.

A Frame Rate Target lehetővé teszi, hogy 30, 40 és az alapértelmezett 60 FPS között választhass. Fontos megjegyezni, hogy a 40 kiválasztásához a kijelződnek támogatnia kell a 120hz-es képfrissítést. Mostantól választhatsz a Visuals és az alapértelmezett Performance opció között, miközben megpróbálod fenntartani a kitűzött frame rate-et. Ha a 60 FPS-t választod, akkor a Performance opciót javasoljuk. Mindkét mód dinamikusan módosíthatja a belső felbontást, ha a jelenetek vagy az akció nagyobb terhelés alá esnek. Vedd figyelembe, hogy mindkét mód csak a főmenüből változtatható,” írta a BGS.

 

 

Javult a stabilitás, bizonyos képtereken megszüntették a vizuális hibát, Xbox Series-en újra bekapcsolták az automatikus HDR-t, illetve megszüntettek egy hibát, ahol a fenntartott, lefoglalt hely nem volt megfelelően ábrázolva a betöltési menüben. Szélesvásznú módon a karakter névmezőjével volt egy hiba PC-n, és ezt megszüntették, volt egy hiba, ami során nem megfelelően töltődtek le a csomagok, amik kiakadáshoz vezettek, és ezt is eltüntették, illetve az anyagok cseréje során felmerülő bugot megszüntették. PlayStation 5-ön a betöltési sorrenddel kapcsolatos hibát kijavítottak, ami tönkre vágná a DLC-ket a modok letöltése után addig, amíg újra nem indítjuk a játékot, és egy olyan hiba is volt, ami kiakasztaná a Fallout 4-et, ha a főmenüig kiléptünk, miközben a modok még letöltés alatt álltak. A Microsoft Store-os verzióban volt egy bug, ami miatt a Creation Club menü nem bukkant fel, és Xbox One-on is volt egy kiakadás, ami akkor történhetett, ha felfüggesztettük majd folytattuk a játékot úgy, hogy eközben ismét hálózatra csatlakoztunk (és ha a hálózaton nem volt fenn a konzol, amikor pihenő állapotban volt).

Legalább javítanak a helyzeten.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)