Ghost of Tsushima: Director’s Cut: bétában indul a cross-play PC-n!?

Az eredetileg a Sucker Punch által fejlesztett, de PC-re a Nixxes Software által átültetett játék állítólag könnyen futni fog majd a Valve hordozható PC-jén is.

 

A Ghost of Tsushima: Director’s Cut a legújabb Sony-játék, ami képviselteti magát a PC-n. Erről is hallottuk már, hogy kötelező lesz a PlayStation Network-fiók, holott a sztori módhoz, amit egyedül is játszhatunk, elvileg nem kellene (viszont ezért rengeteg országban és territóriumban felfüggesztették az előrendeléseket a Steamen). Csakhogy a játéknak van egy többjátékos módja, a Legends, és itt érthető is, ha a PSN-integrációt erőlteti a Sony, bár azt a cég nem veszi figyelembe, hogy a hálózatuk nem minden országot szolgál ki.

Érdekesség, hogy a Nixxes Software szerint a PlayStation és a PC közötti cross-play bétában fog elindulni: „A korábbi bejelentésnek megfelelően a [Ghost of Tsushima:] Legends kooperatív többjátékos módban cross-play lesz a PlayStation 5-ön, a PlayStation 4-en és a PC-n játszók között. A Legends a megjelenéskor PC-n is működni fog, de a többi platformokon lévő játékosokkal nem leszel automatikusan összepárosítva. A cross-play bétában fog indulni, ami azt jelenti, hogy a PlayStation Networkön lévő barátaidat meghívva kipróbálhatod.” Ez mintha egy menekülőút lenne a Sony-nak: ha túl sok a panasz a PlayStation Networkön, kivehetik ezt a kötelező PSN-fiókos igényt a játékból, ha a béta időszaka befejeződik.

És van egy másik furcsaság: a Nixxes szerint a játékot teljesen optimalizálták a Steam Deckre és a többi hordozható PC-re, de még mindig „nem támogatottként” (Unsupported) listázzák a Steamen, mert a PlayStation Networkhöz való hozzáféréshez Windows kell, a Steam Deck pedig alapból Linux-alapú (SteamOS): „Tudjuk, hogy sokan szeretnétek játszani handheld, játékra szánt eszközökön, például a Steam Deck-en. Örömmel osztjuk meg veletek, hogy az egyjátékos élményt, beleértve az Iki Island kiegészítőt is, élvezhetitek a Steam Decken és más hasonló platformon, mivel sokat dolgoztunk a teljesítmény optimalizálásán és a lehető legjobb élmény nyújtásán ezeken az eszközökön. Észreveheted, hogy a Steam a játékot „nem támogatott”-ként jelöli a Steam Deck esetében. Ennek oka, hogy a Legends kooperatív többjátékos módnak szüksége van a Windowsra a PlayStation Network integrált funkcióinak eléréséhez,” tette hozzá a Nixxes.

A Ghost of Tsushima: Director’s Cut május 16-ától játszható PC-n is.

Forrás: WCCFTech Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.