Újabb rekordot döntött a PlayStation 5, de a kilátások igencsak borúsak!

A PlayStation 5 megdöntötte az eladási rekordot, de még mindig elmarad a céltól, miután átlépte az 59 millió eladott példányt…

 

 

A Sony Interactive Entertainment legutóbbi pénzügyi eredményjelentésében elárulta, hogy a március 31-én zárult pénzügyi évben 20,8 millió darab PlayStation 5-öt adott el. Ezzel a Sony többet adott el, mint bármelyik pénzügyi évben a konzol 2020 novemberi megjelenése óta. E teljesítmény ellenére azonban a Sony még így is elmaradt az idei évre kitűzött eredeti PS5-eladási céljától. Méghozzá több mint 4 millió darabbal…

Eredetileg 25 millió darabot tervezett a Sony a 2024. március 31-én véget érő pénzügyi évre, de 4 millióval kevesebbet, 20,8 millió darabot sikerült eladniuk, így a végösszeg 59 millióra emelkedett.

Amint azt a VideoGamesChronicle megjegyezte, a Sony februárban a 25 milliós célt 21 millióra módosította. Azonban ezt a célt sem érte el, igaz, éppen csak, hogy lemaradt róla.

A PS5 59 millió darabos darabszámával immár megközelítette a PlayStation 4 60 milliós rekordját. Ez az előző generációs konzol életciklusának ugyanezen szakaszában volt. Serkan Toto tokiói videójáték-elemző azonban a VGC-nek elmondta, hogy a 20,8 millió eladott darab valószínűleg a PS5 csúcsát fogja jelenteni.

Hozzátette, hogy ez a szám sokkal alacsonyabb lett volna, ha nem jelenik meg februárban a Helldivers 2, amely a PlayStation eddigi leggyorsabban fogyó játéka, miután 12 hét alatt 12 millió példányban kelt el.

Az eredménybeszámolóban a Sony közölte a befektetőkkel, hogy a most kezdődött (és jövő év márciusában véget érő) pénzügyi évben a konzoleladások várható csökkenése miatt a játékeladások csökkenésére számíthatnak. A vállalat szerint a meglévő franchise-okból sem jelennek meg nagyobb játékok a mostani időpontig. A Sony szerint azonban a Firewalk Studios új, PS5-re és PC-re érkező többjátékos online lövöldözős IP-jét, a Concordot még idén tervezi kiadni.

Nemrég azt hallhattuk a PlayStation háza tájáról, hogy Hermen Hulst és Hideaki Nishino lett a vállalat kettős vezérigazgatója.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."