Újabb viselhető, MI-s eszköz kifejlesztésén dolgozik a Meta?

TECH HÍREK – Mark Zuckerberg cége is minden erejével a mesterséges intelligenciára koncentrál, így a Meta is versenyt fut a többiekkel azoknan, hogy objektum- és beszédfelismerő képességekkel rendelkezzenek az eszközeik.

 

A Meta a pletykák szerint egy új, mesterséges intelligenciát alkalmazó, viselhető eszközön dolgozik. Intelligens fülhallgató, esetleg fejhallgató az, ami náluk tervezés alatt áll. A projekt kódneve Camerabuds, és a fülhallgatót kamerákkal szerelné fel. Ez akkor lesz felettébb furcsa, ha a fülünkbe dugható eszközt tervez Zuck cége, mert azért az felettébb kényelmetlennek hangzik, hogy egy kamera nyomja a fülcimpánkat.

A készüléken található kamerák arra lesznek jók, hogy objektumokat azonosítson. Ezt az adatot a többi okosrendszerbe integrálni tudja, hogy azok is használhassák, a fülhallgató pedig arra lehetnének jók, hogy azonnali tolmácsként segítsen megérteni egy idegen nyelvet. Egy csapat már dolgozik is ezen, és be is mutatott több koncepciót Zuckerbergnek, de a Meta főnökét az eddigi tervek nem győzték meg, állítja a The Information három Meta-alkalmazott információi alapján.

A Meta több milliárd dollárt költött a Reality Labs szegmensére, és a Ray-Ban okosszemüvegének ez a cég a társalkotója, így nem véletlen, hogy ilyen eszközön dolgozik Zuck cége. Eddig viszont a korai MI-s viselhető tárgyak nem kaptak kifejezetten pozitív értékeléseket. Viszont nem a Meta az egyetlen cég, ami úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia jövője a képfelismerésen alapul. Az OpenAI a minap jelentette be, hogy a GPT-4 frissült, és a GPT-4o videók, képek, hangok, és szövegek felismerésében is erősebbé vált.

Úgyhogy emiatt csak elsőre tűnik szokatlannak, hogy a Meta ilyen eszközzel is készül. Ha a tolmácsolási funkció megfelelően fog működni, akkor legalább már emiatt is hasznos lesz a Camerabuds, bár nem biztos, hogy a végleges termék neve is ez lesz. Sőt, még az sem 100%, hogy meg is fog jelenni a kamerás fül/fejhallgató. Nem lesz filléres eszköz, ezt ne is reméljük.

Forrás: PCGamer, The Information

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.