Dead By Daylight: két úabb IP-vel kollaborál a Behaviour játéka [VIDEO]

Már megszokott, hogy a Behaviour Interactive más IP-kkel (például Resident Evil, Silent Hill) együttműködik, viszont a most bejelentett kettő közül az egyikre valószínűleg nem nagyon számított senki sem.

 

Egy új történet kezdődik az első kollaborációval: a Dungeons & Dragons (D&D) lesz a nagy meglepetés, amivel a Dead by Daylight készül. Az IP egyik rosszfiúja, Vecna lép át a játékba, aki új gyilkosként (Killer) fog jelentkezni, az új túlélő (Survivor) pedig Aestri Yazar (vagy Baermar Uraz) bárd lesz. Előbbi egy elf (tünde), utóbbi egy ember. Mellettük természetesen új helyszín is lesz, a Forgotten Ruins. A D&D rajongói, akiknek létszáma mostanában biztosan megnőhetett a Baldur’s Gate 3 miatt, sok easter egget fognak találni a dungeonből kialakított pályán. A játékmenetbe olyan D&D alapelemek is beleszövődnek, mint a loot, a mágikus tárgyak és a kockadobás. A kocka el lesz tehát vetve, és mindezt már ki is lehet próbálni a PTB-n (Public Test Build, a hivatalos megjelenés előtti tesztverzió).

Vecna sötét tudásszomja sok furcsa birodalomba eljuttatta, de egy nyom, amelyet egy szolgája talált, új rögeszmét ébresztett benne, ugyanis ez egy ismeretlen földről, egy ködös birodalomról szólt, amely hihetetlen sötét energiának ad otthont. Vecna végtelen éjszakákat töltött azzal a gondolattal, hogyan tudná ezt az erőt hasznosítani. Amikor végre megtalálta a bejutás módját a köd eljöttével, izgalom öntötte el. Nála van a – amikor eljött a Köd -, izgalom öntötte el. Korábban már számtalan birodalmat meghódított és uralt, miért lenne ez most másképp? Vecna nem ismer félelmet, mert nála van a Sátáni Sötétség Könyve (a fordítás kicsit változtatott az elnevezésén: eredetileg Book of Vile Darkness) Így négy varázslatot tud bevetni.

A repülés (Fly) rövid időre repülési sebességet biztosít neki, így át tud haladni az útjában levő akadályokon; a Flight of the Damned (A kárhozottak repülése) repülő kísérteties entitásokat idéz meg, amelyek áthaladnak az akadályokon, és kárt okoznak mindenkinek, akit eltalálnak; a Mage Hand egy kísérteties, fantasztikus kezet hoz létre, amely olyan feladatokat lát el, mint például a palletek tartása és használatának megakadályozása; a Dispelling Sphere egy mozgó AOE (területre ható) gömböt hoz létre, amely leleplezi a túlélőket és hatástalanítja mágikus tárgyaikat.

Aestri/Baermar három egyedi perkkel lép a küzdőtérre. A Mirrored Illusion a túlélő egy statikus másolatát hozza létre egy totem, láda, generátor vagy kijárati kapu előtt korlátozott ideig, a Bardic Inspiration másokat inspirál egy megható előadással, és a kockával dobott eredménytől függően a túlélő társaink kapnak egy Skill Check buffot; és amikor nem mozgunk, a Still Sight lehetővé teszi, hogy rövid időre meglásd a közeli generátorok, totemek és ládák auráját. A húszoldalú kocka (d20) pedig úgy játszik szerepet, hogy a ládákban található tárgy a dobott értéken múlik: 2-3 között egy hagyományos Dead by Daylight tárgyat kapunk, 4-19 között pedig egy mágikus tárgy üti a markunk (pl. cipő), ami automatikusan a karakterünkre lesz aggatva. Ha 20-ast dobunk, egy perkhez hasonlóan használható erősebb mágikus tárgy jár: az Eye of Vecna rövid ideig eltüntet minket, a Hand of Vecna pedig teleportál az egyik szekrénytől (locker) a másikhoz. A kettő közül ha használunk egyet, az egy Health State elvesztésével jár. Az 1-es dobása egy kínos meglepetést ad…

A Behaviour bejelentette a 2V8 játékmódot is, ami alaposan feldobja a játékélményt. Két gyilkos fog nyolc túlélővel megküzdeni egy sokkal nagyobb pályán. Számos játékmenetbeli módosítás történt az akció felpörgetése érdekében: többek között a perkeket lényegében egy osztályrendszerrel váltották fel, és a kampók helyett ketrecek használhatóak. Erre az újításra még várni kell, ugyanis a fejlesztők a további részleteket egy júliusi közvetítés során fogják elárulni. Végezetül szó volt a Castlevania-collabról: ez az együttműködés az év során, később érkezik csak (valamikor a nyáron, még nem tudni a pontos dátumot), de egy rövid ízelítőt láthatunk belőle a videóban.

Úgyhogy emiatt is érdekes lesz elővenni a Dead By Daylightot, ami június 3-án bővül a Dungeons & Dragons-tartalmakkal.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)