Kevin Costner a könnyeivel küszködve kért bocsánatot a Cannes-i Filmfesztivál közönségétől?!

MOZI HÍREK – Kevin Costner a könnyeivel küszködött, amikor a cannes-i közönséghez szólt, miután az álló ováció majdnem olyan epikus volt, mint új filmje, a Horizont…

 

 

Kevin Costner Horizont: Egy amerikai eposz (Horizon: An American Saga – Chapter One) című westerneposzának premierje vasárnap volt a cannes-i filmfesztiválon. Mindez ahhoz vezetett, hogy Costner könnyes szemmel kért bocsánatot a közönségtől, amiért olyan sokáig tapsoltak.

A film a premiert követően elragadtatott reakciókat kapott a teremtől, az álló ováció több mint 11 percig tartott, a színész/rendező pedig alázatos köszönetnyilvánítással reagált mind a közönség elismeréséért, mind a film mögött álló alkotói csapatért.

A Horizont első fejezete egyike annak a négy filmnek, amelyek Costner eddig példátlan mozis vállalkozását alkotják. A háromórás film az amerikai Nyugat terjeszkedését mutatja be, mind a telepesek, mind az amerikai őslakosok szemszögéből. A film Costner számára mélyen személyes. A színészlegenda jelzálogot vett fel a farmjára, hogy finanszírozni tudja a több mint 100 millió dolláros filmet! Costner mellett, aki a film társírója, rendezője, producere és főszereplője, az együttes szereplőgárdában szerepel még Sienna Miller, Sam Worthington, Giovanni Ribisi, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Jamie Campbell Bower és Thomas Haden Church.

Costner láthatóan meghatódott a cannes-i közönség reakciójától a Grand Theatre Lumiere-ben. Miután a taps végül elcsendesedett, Costner humorosan megosztotta háláját a reakciókért:

„Sajnálom, hogy ilyen sokáig kellett tapsolniuk, hogy megértsem, hogy beszélnem kell. Olyan jó emberek. Egy ilyen jó pillanat, nem csak nekem, hanem a színészeknek, akik velem jöttek, az embereknek, akik hittek bennem, akik tovább dolgoztak. Ez egy remek dolog, és nagyon örülök, hogy rátaláltam. Nincs ehhez fogható helyzet. Ezt a [filmet] én csináltam… ez már nem az enyém, ez a tiéd, és ezt abban a pillanatban tudtam, amikor vége lett. Nincs ehhez fogható helyzet. Ezt soha nem fogom elfelejteni – és a gyerekeim sem fogják.”

 

Kevin Costner megosztotta köszönetét a cannes-i fogadtatásért

 

Míg a Cannes-i Filmfesztiválon debütáló filmek közül sokan kapnak jelentős tapsot a stáblista lepergésekor, a Horizont ovációja a skála hosszabbik végén van. Ez az, ami miatt Costner megosztotta köszönetét a jelenlévőkkel, mivel megjegyezte, hogy a filmek nem azért készülnek, hogy a nyitóhétvégéjük alapján ítéljék meg őket. Így folytatta:

„Ezt én csináltam. Ez már nem az enyém. Ez a tiétek. Tudtam, hogy abban a pillanatban, amikor ennek vége lett, és ennek így is kell lennie. Szerintem a filmek nem a nyitóhétvégéjükről szólnak. Hanem az életükről és arról, hogy hányszor vagy hajlandó megosztani. És remélem, hogy ezt a filmet megosztod a szerelmeddel, a gyerekeiddel.”

„Olyan szerencsésnek érzem magam. Annyira áldottnak érzem magam – és van még három. Nem volt rá ok, hogy ez megtörténjen, és ez csak egy újabb csoda az életemben. Nagyon köszönöm, hogy nekem adtátok a drága időtöket. Remélem, hogy ez az idő megérte nektek. Köszönöm.”

Costner számára nem idegen a western műfajának a mozi közönséghez történő eljuttatása, korábban többek között a Farkasokkal táncoló és a Fegyvertársak (Open Range) című filmekkel aratott sikert.

Az elmúlt években, egészen ellentmondásos távozásáig, a színész meghatározó szerepet játszott Taylor Sheridan Yellowstone című tévésorozatának sikerében. Bár lehet, hogy nem folytatja azt a bizonyos utat, Costner víziója most egyértelműen a Horizont jövőjére irányul.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."