Hetedik stúdióját nyitotta meg a Baldur’s Gate III-at fejlesztő cég

A Larian Studios terjeszkedik, amit mi sem bizonyít jobban mint az a tény, hogy már hét stúdiója van a belga csapatnak, akik most Közép/Kelet-Európában nyitották ki a kapukat.

 

Ghent, Guildford, Dublin, Barcelona, Quebec, illetve Kuala Lumpur után a Larian Studios hetedik stúdiója Varsóban, a lengyel fővárosban nyílt meg, és erről a Larian a Twitteren számolt be. Úgyhogy valóban nemzetközi céggé fejlődött a csapat, hiszen Kanadától Malajziáig több helyen is jelen van a cég, amit Swen Vincke vezényel (nem is kevés sikerrel, hiszen a Baldur’s Gate III rengeteg díjat nyert, és eladásai is kifogástalanul jók).

 

 

A Larian Studios varsói stúdiójának vezetője, Ula Jach a sajtóközleményben ezt írta: „A döntés, hogy állandó stúdiót nyitunk Varsóban, azt mutatja, hogy mennyire komolyan vesszük a kreativitás, az együttműködés és az innováció ösztönzését Lengyelország élénk játékszcénájának szívében. Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy együttműködhetünk a régió bőséges tehetségével és szakértelmével, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Lengyelország az RPG- és játékrajongók központjaként komoly hírnévre tett szert.”

A Larian Studios vezérigazgatója, Swen Vincke hozzátette: „A tavalyi Game Industry Conference meglátogatása megerősítette azt, amit már egy ideje gondoltam: rengeteg tehetség van itt, és sok olyan fejlesztő, aki úgy gondolkodik, mint mi. Ráadásul sokan közülük RPG-ken szeretnének dolgozni, így ez egy mennyei párosítás. A lengyel stúdióval kapcsolatos tervünk nagyon egyszerű. Felállítani egy csapatot, amely képes dolgozni a két (nagyon ambiciózus) új RPG-nkön, és élvezni a munkájuk gyümölcsét. Mi egy nagyon alulról építkező cég vagyunk, így kíváncsian várom, milyen új dolgokat hoznak nekünk. Szerintem ez nagyon jól fog működni.”

Lengyelország valóban élénk helyszín a játékiparban, hiszen a CD Projekt, a Techland, vagy a People Can Fly csak három példa arra, ami sokak által ismert névnek nevezhető, és ők mind onnan származnak. A Larian terjeszkedése alátámasztja, hogy ez a régió is jó lehetőségeket rejt.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu