Milyen sors vár a Hellblade 2 fejlesztőire? Íme a legfrissebb fejlemények!

Miközben egyesek a stúdió bezárásáról beszélnek, a Microsoft állítólag jóváhagyta a Hellblade 2 fejlesztőjének, a Ninja Theory-nak új játékát…

 

 

A Microsoft állítólag jóváhagyta a Hellblade 2-t fejlesztő Ninja Theory új játékát, és nem tervezi a stúdió bezárását. A Windows Central értesülései szerint a cambridge-i, brit székhelyű fejlesztő új játéka a Project Mara című, már bejelentett, hamarosan megjelenő pszichológiai horrorjátékot egészíti ki. Utóbbi teljes egészében egyetlen előkelő lakásban játszódik. Egyáltalán nem tervezik a stúdió bezárását a közeljövőben – tette hozzá a Windows Central.

A Microsoft tegnap adta ki a Ninja Theory-féle Hellblade 2-t négy és fél évvel a bejelentés után, és hat évvel azután, hogy a Microsoft megvásárolta a stúdiót, és bevitte az Xbox Game Studios kötelékébe.

Tegnapelőtt, egy nappal a megjelenés előtt Dom Matthews, a Ninja Theory stúdió vezetője szívhez szóló nyilatkozatot adott ki a rajongóknak. Ebben köszönetet mondott a támogatásukért, valamint a fejlesztőcsapatnak a Senua’s Saga: Hellblade 2-n való munkáért.

Néhányan aggodalmukat fejezték ki a Ninja Theory miatt. Különösen, miután a Microsoft sokkolta a videójáték-világot azzal, hogy bejelentette több Bethesda-stúdió bezárását. Köztük a Hi-Fi Rush-t fejlesztő Tango Gameworks és a Redfallt fejlesztő Arkane Austinét. A leépítések részei az év elején bejelentett átfogó elbocsátásoknak, amelyek a Microsoft játékipari üzletágának 1900 alkalmazottját érintik.

Az Xbox főnöke, Phil Spencer jelezte, hogy a Microsoft játékipari leépítései a növekvő fejlesztési költségek közepette nem növekvő videójáték-piac következményei.

Ám Spencer és más Xbox-vezetők a hírek szerint a vállalat Call of Duty-gyártó Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlását követően is nyomás alatt vannak a leépítések miatt.

Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője által a munkatársaknak küldött e-mailben a Microsoft a Bethesda-csökkentéseket a „címek és erőforrások újraprioritizálásával” magyarázta. Az e-mailben Booty így fogalmazott: „azért hozzuk meg ezeket a kemény döntéseket, hogy kapacitást teremtsünk a portfóliónk más részeibe való befektetés növelésére és a kiemelt játékainkra való összpontosításra”.

A hónap elején az Xbox elnöke, Sarah Bond válaszolt a Microsoft azon döntésével kapcsolatos kérdésekre, hogy számos közkedvelt stúdiót bezár. Ragaszkodott ahhoz, hogy az Xbox üzletág hosszú távon egészséges maradjon az általa „az átmenet ezen pillanatának” nevezett időszakban.

A Microsoft júniusban egy Xbox bemutató eseményt tart. Itt teljes egészében leleplezhetik a következő fővonalbeli Call of Duty játékot, a Black Ops 6-ot.

Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."