Nintendo Switch 2: ritkaság lesz a 4K, 30 FPS rajta? [VIDEO]

Az Nvidia DLSS felskálázó technológiáját rosszul használnák, ha ezt a frame rate-et és felbontást akarják elérni a Nintendo következő konzolján, állítja a Digital Foundry szerkesztősége.

 

A Digital Foundry stábja arról beszélgetett a lent beágyazott videóban, hogy miképp lenne a még be nem jelentett Nintendo Switch 2 képes 4K felbontáson 30 FPS-re. Egyetértettek abban, hogy több okból sem tűnik ez reálisnak. Az első indok az, hogy megterhelőbb 4K-ra felskálázni, ugyanis ez sokkal nagyobb felbontás a 1080p-hez vagy a 1440p-hez képest, és a játékokban ez sok időt elvinne a képkockáktól. Ezért a 60 FPS mondhatni lehetetlen lenne. Csakhogy a Nintendo a legtöbb játékában ezt a frame rate-et célozza meg, úgyhogy ha 4K-n futna a játékuk, akkor kevésbé tűnik valószínűleg a 30 FPS.

A Digital Foundry korábban már kiemelte, hogy a 4K/60 FPS miképp tűnik lehetetlennek, amikor imitálták az Nvidia Tegra T239 chipjének teljesítményét (ez lesz állítólag a Switch-utód konzolban). A Death Strandinget felskálázták 720p-ről 4K-ra a DLSS Ultra Performance módjával, ami a natív felbontáshoz képest képkockánként 18,3 milliszekundumot adott, és így tarthatatlan lenne a 60 FPS. 1440p-re felskálázva +7,7 ms volt, de ez már jobbnak hat. Ezért lenne rosszul használva a DLSS, ha 4K-ra csavarnák fel a felbontást: a GPU „idejének” fele elmenne a felskálázásra, és így a fejlesztőknek nehéz dolga lenne ezt figyelembe véve fejleszteni.

Úgyhogy a Nintendo úgy járna a legjobban, ha a felbontást nem vinné túl magasra (műfajilag például esetleg egy körökre osztott stratégiában lenne értelme, de ott meg mi értelme lenne a 2160p-nek?), hanem inkább 1080p-n, 1440p-n maradna a Switch utódja, mert így az Nvidia felskálázó technológiája működőképes lenne, és nem áldozná fel a nagy N a frame rate-et sem.

A Nintendo Switch 2 (hivatalos nevét még nem ismerjük) még nem lett bejelentve, de 2025 márciusáig a nagy N be fogja mutatni azt, de valószínűleg ki is fogja addigra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu