PlayStation: London, goodbye!

Nem véletlenül idézzük az Illés együttes egyik felvételének refrénjét: a Sony bezárta egy stúdióját, így az Egyesült Királyság fővárosában található londoni csapatot szabadon eresztette…

 

A Sony Interactive Entertainment teljes egészében megszünteti a PlayStation London Studio-t, szóval nem csak elküldenek néhány embert onnan, hanem huszonkét év (!) után bezárják a stúdiót. A Sony februárban közölte még, hogy a csapatnak befellegzett, ugyanis a közleményük szerint munkaerejük kb. 8%-át, 900 embert küldenek el világszerte. És most el is jött a bezárás pillanata: a PlayStation már megszűnt londoni stúdiója ugyanis a Twitteren közölte búcsúját.

„A London Studio több mint húsz éve ad otthont néhány kivételesen tehetséges és csodálatos embernek a játékiparban. Most, hogy bezárjuk az ajtókat, és mindannyian új kalandok felé indulunk, szerettünk volna egy szívből jövő köszönetet mondani minden múltbeli és jelenlegi játékosunknak és kollégánknak, akik támogattak minket az évek során. Egy vad és csodálatos utazáson vagyunk túl!”, írta a London Studio.

A leépítésekben az Insomniac Games (Marvel’s Spider-Man, Ratchet & Clank: Rift Apart…), a Naughty Dog (The Last of Us), illetve a Firesprite (Horizon: Call of the Mountain) is érintett volt. Hermen Hulst, aki azóta a PlayStation társfőnökévé lett előléptetve, azzal magyarázta a kirúgásokat, hogy a cég újraértékeli, hogy miképp működik, és a törölt projektek miatt folyamodtak az elbocsátásokhoz.

A PlayStation London Studio 2002-ben jött létre Sohóban. A first-party, belsős csapat a The Getaway és a Singstar franchise-on dolgozott, majd a PS2 EyeToy kamerájához fejlesztett több játékot. A Wonderbook is az ő nevükhöz fűződött, ahogy több PlayStation VR-os cím, mint például a Blood & Truth és a PlayStation VR Worlds is. A bezárásuk előtt egy online, co-op harci játékon dolgoztak, ami egy fantasy környezetű Londonban játszódott volna.

Sosem jó hír a bezárásról hallani. Akárkiről is van szó, nincs annál rosszabb, amikor a vezetőség teljes egészében leállít mindent és mindenkit.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu