Shift Up: folytatást és PC portot kap a Stellar Blade; multiplatform IP is készül!

A dél-koreai cég a KOSPI (Koreai összetett részvényárfolyam-index) számára benyújtott dokumentumában több dologróll is említést tesz, így megtudtuk, hogy a Shift Up mit tervez a következő néhány évben.

 

A Project Witches fejlesztése korai állapotban van. 2027-ben, vagy később szeretnék kiadni konzolokra, PC-re, illetve mobilra, és a Shift Up következő generációs mega szubkulturális IP-je lesz, ami a Goddess of Victory: Nikkét túl fogja szárnyalni, és ehhez új embereket vennének fel, hogy idén komolyabban is beinduljon a fejlesztése. A szubkulturális IP-re több példát is mondtak: Genshin Impact, Honkai: Star Rail, Fate/Grand Order.

A dokumentum megemlíti a Stellar Blade PC portját, illetve a folytatást is. A megjelenési időszakról még szó sincs: „A Stellar Blade-en túl egy új [szellemi tulajdon]-alapú játékot fejlesztünk, a Project Witches-t, amely 2027-ben vagy később jelenik meg, és fontolgatjuk a Stellar Blade PC-s változatának és egy folytatásának elkészítését. Úgy véljük, hogy a meglévő [IP-kre] való támaszkodás nélkül sikeres új [IP-k] kifejlesztésére való képességünk lehetővé teszi számunkra a fenntartható növekedést más, meglévő [IP-khez] kötött játékgyártó vállalatokhoz képest.”

Később ismét említést tesz a PC portról, illetve a megjelenés utáni frissítésekről és a DLC-kről is beszél a Shift Up: „A Stellar Blade esetében új játékelemek bevezetését tervezzük, beleértve a letölthető tartalmak kiadását, a PC portot és új együttműködéseket [más IP-kkel]. Eközben a vállalat globális, egy építésű megközelítése lehetővé teszi az egyidejű globális frissítéseket, hogy biztosítsa a felhasználók számára az egységes játékélményt és a tartalom gyors, alacsony költséggel történő bevezetését.

Az olyan AAA konzolos címek, mint a God of War és a Final Fantasy óriási potenciált mutattak, több mint [66 millió, illetve 185 millió] eladott példányban. Számos precedens van arra, hogy az AAA-címek franchise-okká (IP-kké) fejlődnek azáltal, hogy élettartamukat magas színvonalú folytatások sorozatával meghosszabbítják, és hosszú távú monetáris bázist tartanak fenn. Ennek eredményeképpen vizsgáljuk a Stellar Blade PC-s verziójának és folytatásának lehetőségét,” írta a Shift Up.

A dokumentum szerint a PlayStation 5-re április 26-án megjelent Stellar Blade (amit a Sony Interactive Entertainment adott ki) az elvárásoknál jobban teljesít eladásilag… és bár csak „fontolgatják” a folytatást és a portot, a jó eladások miatt ezeket biztosra is vehetjük.

Forrás: Gematsu, KOSPI

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)