A PlayStation is beszáll a mobilos boltok piacára?

Nem csak az Xbox akar fellépni az iOS-re és az Androidra (náluk már konkrétabb tervek is vannak; nemrég írtuk, hogy mikortól számíthatunk erre), hanem a PlayStation is próbálkozni akar valamivel.

 

Felbukkant egy álláshirdetés, amiben a Sony egy szoftvermérnököt keres egy mobilos platformhoz. Az állásajánlat szerint a PlayStation Studios Mobile tapasztalt szoftvermérnököt keres a PlayStation ingyenesen játszható mobiljátékok fejlesztésére, kiadására és üzemeltetésére szolgáló platformjának megtervezéséhez. Ebben a szerepkörben az illető a platform tervezésének és megvalósításának élére áll; a belső csapatokkal együttműködve a mobiljátékok PlayStation-szolgáltatásokhoz való csatlakoztatásán dolgozik; és biztosítja, hogy minden mobiljáték megfeleljen a PlayStation minőségi szabványainak. Free-to-play játékok?

A sikeres jelentkező feladatai közé tartozik a mobiljáték-platform rendszerarchitektúrájának és háttérszolgáltatásainak megtervezése, a platform biztonságának, rendelkezésre állásának, áteresztőképességének és költséghatékonyságának mérése és javítása, a technikai vezetés és iránymutatás nyújtása a platform mérnöki csapatának, a folyamatok létrehozása a kiváló minőségű szoftverek szállításának megkönnyítése érdekében, a csapatok közötti együttműködés a platform és a belső szolgáltatások integrálása érdekében. Befolyásolja a platformfejlesztési ütemtervet, és hozzájárul ahhoz, világosan kommunikálja a végponttól végpontig tartó rendszer viselkedését a platform felhasználói és az érdekelt felek számára, illetve aktívan nyomon követi a mobiljáték-fejlesztést érintő technikai innovációkat, változásokat és trendeket.

A kívánatos készségek és tapasztalatok közé tartozik több mint 8 éves szakmai tapasztalat a mobiljáték-iparban, a vállalati környezetben szerzett műszaki vezetői tapasztalat, az, hogy képzett kommunikátor mind a technikai, mind a nem technikai célcsoportokkal szemben, szakértelem a szoftverarchitektúra, a szolgáltatástervezés és az elosztott rendszerek terén, illetve a backend szolgáltatások méretarányos működtetésében. Jó, ha van API-k vagy kapcsolódó SDK-k tervezésében, az infrastruktúra mint kód, konténerek és Kubernetes/EKS terén szerzett tapasztalat, a Unity vagy az Unreal Engine, a mobiljáték-fejlesztést érintő új technológiák ismerete, illetve egy informatikához köthető diploma.

Ez eléggé egyértelműnek tűnik: verseny az Xbox-szal a mobiljainkon.

Forrás: VGC, Greenhouse

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.