MSI Claw: lassan kezdi utolérni az AMD-s gépeket

STEAM DECK HÍREK – Az MSI a többiekkel ellentétben nem az AMD Ryzen APU-ját használja, és mivel az Intel Core Ultra alapok gyerekcipőben járnak, nagyobb bemaradást kell behoznia „a karmosnak”.

 

Viszont ezt két karommal teszi (a claw ugyanis magyarul karom). Áprilisban jött ki az MSI-tól egy új BIOS, ami akár 150%-kal nagyobb teljesítményt biztosított, illetve jelentős optimalizálás is történt több játékban, ugyanis az Intel Arc driverek is erősödtek. Most itt van egy újabb rendszerszoftver-frissítés, ami az MSI szerint akár 30%-os javulást hozhat. A 109-es BIOS (teljes neve E1T41IMS.109 BIOS…) az MSI Center M-et 1.0.2405.1401-esre emeli. A cég szerint a handheld PC-re közvetlenül telepíthetjük ezeket a Live Update funkcióval, így nem kell külön letölteni a BIOS-t sem. Az MSI Center M azért hasznos, mert a jövőbeli frissítéseket az értesítéses fülön közli a készülék, így nem kell keresgélni sem.

A Forza Horizon 5-ben kb. 30%, a Sons of the Forestben 23%, a Fortnite-ban 28%, a Helldivers 2-ben 20%, az EA Sports FC 24-ben 15,5%, a Hogwarts Legacy-ben pedig 12,9% a teljesítményjavulás aránya, és az MSI büszkén közli, hogy a Steam száz legtöbbet játszott címét tökéletesen futtathatjuk a Clawon az új BIOS installációja után. A cég már annyira biztos magában, hogy a teljesítményt az Asus ROG Ally-éval is összeveti, így közvetlenül egymás mellett láthatjuk az Intel és az AMD eredményeit (ugyanis az Asus készüléke, mint ahogy a Steam Deck is, AMD-alapú).

A legújabb teljesítménybeli adatok alapján az MSI Claw átlagosan 26%-kal jobb teljesítményt mutat fel az AMD Ryzen Z1-et használó Asus ROG Ally-nál. Csakhogy nem közölte az MSI, hogy mekkora a fogyasztás (ami az Intel esetében néhol hajmeresztően magas tud lenni!), illetve meddig használhatjuk az akkumulátort, mielőtt az lemerülne, de az MSI közölte, hogy mit használjunk a legjobb játékélményhez. Az Extreme Performance presetet és az Over Boostot kapcsoljuk be, a játékban 1920×1080 felbontást és alacsony grafikai részletességet válasszunk, az XeSS felskálázásnál (ha van ilyen opció) a Performance opciót alkalmazzuk kikapcsolt V-Sync és FPS korlát mellett.

Úgyhogy az MSI és az Intel talán tényleg kezd visszavágni, bár az Asustól nemsokára jön a ROG Ally X, amiben már a Z1 Extreme chip lesz, nem pedig az alapmodell…

Forrás: WCCFTech, MSI

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)